• 瀏覽: 1,903
  • 回覆: 26
+6
美國日前宣布制裁11名中港官員後,市場屢傳在港營運的銀行漸加強對客戶審查。財經媒體彭博最新引述消息人士透露,在香港營運銀

中資銀行當金管局聲明耳邊風

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/bkn-20200812174338418-0812_00822_001.html

一定無此事
東方有違國安法

去哂阿baby到開就冇事啦呵??

仲做戲???

引用:
原帖由 陳晴 於 2020-8-12 06:51 PM 發表
美國日前宣布制裁11名中港官員後,市場屢傳在港營運的銀行漸加強對客戶審查。財經媒體彭博最新引述消息人士透露,在香港營運銀

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/photo/bkn-20200812174338418-0812_00822_001_01b.jpg?20200812175511

中資銀行當金管局聲明耳邊風

新聞來源 ...
停開新戶,舊戶照用,咁叫制裁

11人應感到光榮,為國家做事,冇所謂啦

附件

20200812_180925.jpg(18.52 KB)

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-12 06:56 PM 發表
只係停止開戶?
11個人都不嬲無係中資銀行開戶咁過分?
係囉,你信嗎

唔L信傳聞, 傳聞不可信.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-8-12 06:56 PM 發表
只係停止開戶?
11個人都不嬲無係中資銀行開戶咁過分?
俾你退休後打去外國繼續更愛國,你都會放大部分錢去歐美銀行啦

做官做到比人制裁都真係幾可悲

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-12 07:16 PM 發表
點夠班曱甴咁可悲要成世做流浪狗 老母老豆死都唔可返港送終,成個家族一世係中國抬不起頭比人話漢奸走狗

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-12 07:16 PM 發表
比邪惡美帝制裁
代表你做了正義的事
光宗耀祖

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-8-12 07:02 PM 發表

係囉,你信嗎
路邊社傳聞
夠不夠你打成晚飛機?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-12 07:24 PM 發表

路邊社傳聞
夠不夠你打成晚飛機?
曱甴無腦的佢哋無思考能力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]