• 瀏覽: 8,316
  • 回覆: 45
+5
引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-12 11:41 PM 發表

樓主既然明知係假野或誇張之物,又何必攞出來討論呢。

內地確實有些人喜歡製作這些誇張失實的影片(雖然這一段片開宗明義寫了是原創),這種做法並不可取,只會讓國人自我膨脹,對強軍強國,無補於事,更會令不知就裡的人產生毫無根據的錯誤安全感,實誤國誤民。(其實這種風氣不只在內地,台灣節目也多見,而香港部分網友亦有自我膨脹的問題。)

不過,根據本人在軍版觀察所得,大部分留言者都略具軍事知識,不少更能 ...
師兄話大陸好多人鍾意發呢d嘢?但官方點解容許呢d不實視頻同文章呀?

引用:
原帖由 20201616 於 2020-8-13 08:16 AM 發表

師兄話大陸好多人鍾意發呢d嘢?但官方點解容許呢d不實視頻同文章呀?
有啲嘢,官方唔方便自己做,外判出去囉,中國人呢家嘢,同性慾一樣要發泄,對現實世界不滿,咪要睇呢啲精神咸片,香討日日都有呢啲嘢睇。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 20201616 於 2020-8-13 08:16 AM 發表

咁類似嘅視頻香港、台灣都吾少。根本全世界好多國家的國民都自吹自擂。

引用:

內地亦有不少較中肯的評論,例如承認中國芯片業、發動機不足之處。就算係官媒,一樣有指出中國不足的地方。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-13 10:54 AM 發表

咁類似嘅視頻香港、台灣都吾少。根本全世界好多國家的國民都自吹自擂。
即使如美國,都日日講 America is a great country 啦。但實情係美國喺多方面都比其他國家落後,抗疫當然係,嬰兒夭折率,美國亦遠高於其他先進國家地區。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-12 08:30 PM 發表

使鬼殲十,殲八都夠殺啦!
咪係,用螺旋槳飛機都打得落F22啦 😆

呢個論壇一定要呢d新聞,真又好假又好,大家圍埋high一日唔好?

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-13 11:50 AM 發表

即使如美國,都日日講 America is a great country 啦。但實情係美國喺多方面都比其他國家落後,抗疫當然係,嬰兒夭折率,美國亦遠高於其他先進國家地區。11494047 11494048 11494049 ...
呢D唔係自吹喎,

樓主冇食藥,發噏風。

撐老解還撐老解,呢D新聞睇到我都我覺得on9呀…

睇樓主id,就知條片係假,發放假消息,無論黃or藍都要出嚟譴責,樓主正垃圾,影衰香港人,影衰香討各位會員。

引用:
原帖由 bondinhk 於 2020-8-12 04:18 PM 發表
可能係2022 年2月22日的號外.  
我證明係2022 年2月30日發生

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-12 03:32 PM 發表
剛剛傳來炸裂消息!美終於承認了!解放軍殲-10在福建上空擊落美全球最先進戰機F-22!飛行員無奈跳傘啟動自毀程序,白宮這下慌了:解放軍這裝備太強了!
https://www.youtube.com/watch?v=zrFC0mmAXH4 ...
屌,睇左成條片都係廢話,仲叫人訂閱,屌佢老味就有,係度呃訂閱收廣告費,軍版最多呢的呃九人睇的帖,真先好放出黎,吹無用,放吹蕭就例外。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]