• 瀏覽: 11,854
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
+4
奸邪妖獸為害人間後一走了之。

應該是有人比錢佢出書寫
教黑暴
香港特色

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-12 03:42 PM 發表
除黑記外,都係食政府反政府
留左走狗黑議員

歷史一再重複,「高尚人」踏著平民血肉自肥!

身有屎又想逃避紀律處分所以辭職

公撿法一片黑問你特苦點頂

應該吖

宜家有國安法,避條毛

呢條友應該會喺法律界永遠消失
一個律師,一個醫生,嗰啲互相包庇嘅裙帶關係千絲萬縷
佢咁樣做,無異於將律師賺錢嘅一環(協助犯人逃避刑罰)以極低嘅價格出售
同大大力喺背後插同行兩刀無分別
佢係天降奇才,無讀過法律,靠去聽吓審或自己被捕就能寫出心得,尚可如此
但佢係喺呢個制度下爬上嚟,並在呢個制度下討生活嘅
咁律師呢個制度會教佢做人
佢嘅付出,宏觀嚟睇,讓律師嘅議價能力降低(但作用唔長久)
微觀嚟睇,佢應該唔洗喺呢行食飯
二五仔,無地方會容得下

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-8-12 02:49 PM 發表
香港黑醫.黑記.黑假髮.黑教師何其多
x2

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2020-8-12 02:36 PM 發表
律政司檢控官翁達揚出書疑教青少年逃避刑責,本報於今年三月中率先揭露事件後,原屬專責處理反修例示威案的翁達揚,即時被調走,轉往高等法院案件組別...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200812/share_2020081208531279053.jpg
"於去年九月出版的《一讀就懂!孩子必須知的法律常識》一書,內容 ...
之所以起來越多啲憂獸細路出來搞事

時辰到要找數!

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-8-12 02:54 PM 發表
國安署應該要開file查下翁達揚同梁卓然
律政署係個大黃竇~鄭若華,自已懵下懵下都俾成個部門玩榭~大黃竇中既1哥就係刑事檢控專員~上年黑暴捉咁多而真正檢控1半都冇~好多有証有據都要放,,激到前線差人嘔哂血~最常用果招~捉咗48小時唔落~叉廚~就要放人~~大佬呀~律政署,星期5下畫,六,日休息..黑暴正正就呢兩日攪~~就算交到律政`都咗挑右屌,話你証璩薄弱叫你放人~~何侃就算千辛萬苦告到上庭都仲有~水姐守尾門~~優秀孩子~拎到法援去到最高虎牙,,仲有件~馬道長~~所以黑暴幸福在香港~但係時間一耐~鄭若華,當然知~亞爺都知~~所以凡涉國安條例唔經律政~國安自已做番~~梁卓然~守唔到尾門又俾上司昅到實咪冇隱走囉~~做番老本行~律師~專接手足柯打~

正式是“人面獸心”,政府應該立案調查並凍結他的資產。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-12 03:42 PM 發表
除黑記外,都係食政府反政府
食政府反政府
rubbish

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]