• 瀏覽: 30,507
  • 回覆: 328
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-12 02:27 PM 發表
全國人大常委會昨日決定現屆立法會延任不少於一年,20多名民主派議員昨發明質疑決定違反《基本法》第69條,但未定留任抑或「總辭」。未有參與聯署的熱血公民立法會議員鄭松泰今天(12日)表示,會延任一年,他指若民主派決定不延任,應反思未來都不參加選舉。民主派昨午開會商討去留問題,會上未有結論.......

常言道︰「民主派愛人權公義,但更愛鈔票銀紙。」

今日見鄭松泰言行,果如人言。
...
延咩任!你呢條蟲,有冇面㗎!總辭去咗邊,DLLM.

犯民水尾,梗係收錢緊要

👅👅啦  鄭屎

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-12 02:27 PM 發表
全國人大常委會昨日決定現屆立法會延任不少於一年,20多名民主派議員昨發明質疑決定違反《基本法》第69條,但未定留任抑或「總辭」。未有參與聯署的熱血公民立法會議員鄭松泰今天(12日)表示,會延任一年,他指若民主派決定不延任,應反思未來都不參加選舉。民主派昨午開會商討去留問題,會上未有結論.......

今日見鄭松泰言 ...
有得掠好掠啦

引用:

今日見鄭松泰言 ...
佢係最X醒亦係最仆街嗰個,上咗岸睬你都戇鳩,有糧照出,幾耐都好,同佢做兄弟嗰班曱甴唔知點諗。

好撚大條...道理.

疫情唔知幾時完
搵多一年錢, 唔好咩! 積谷防饑嘛!

比暴徒暴亂影響既就慘, 至少無咗幾個月既正常收入.

黃屍曱甴撐唔撐呢條蟲?

引用:

...
10皮野一個月,擁有議員既權力,名譽,9up力量,老蟹都舔啦,on9, 其他野浮雲黎既者

話左呢D仆街係唔會放棄個十幾萬一個月

引用:

...
病蟲泰果然算番係一個人,
泛民就虛偽到不是人

泛民鐸叔&愛錢

引用:
原帖由 IPUser 於 12-8-2020 02:32 PM 發表

十幾萬一個月
梗係大義凜然啦
銀紙較力勁過國安法!😹

蟲泰不與錢為敵,大大話話球幾兩球,唔做邊個比返我

打死都不信佢哋不延任,【錢$錢】呀。🤪

共產黨做Show比多次機會泛民死剩種,但相信新一屆垃圾會內泛民死剩種最終會被踢出議事廳。

引用:
原帖由 IPUser 於 2020-8-12 02:32 PM 發表

十幾萬一個月
梗係大義凜然啦
錯啦,連埋請助理薪金,開支報銷,一個月有成$35萬,即係四年共$1680萬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]