• 瀏覽: 30,508
  • 回覆: 328
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-12 14:27 發表
全國人大常委會昨日決定現屆立法會延任不少於一年,20多名民主派議員昨發明質疑決定違反《基本法》第69條,但未定留任抑或「總辭」。未有參與聯署的熱血公民立法會議員鄭松泰今天(12日)表示,會延任一年,他指若民主派決定不延任,應反思未來都不參加選舉。民主派昨午開會商討去留問題,會上未有結論.......

常言道︰「民主派愛人權公義,但更愛鈔票銀紙。」

今日見鄭松泰言 ...
利用民主2個字嚟搵錢嘅人太多, 佢坦坦白白比公民黨個D嚟得乾淨

有一年做返議員有10萬月,唔係同錢作對呀,死死氣都要返去做一年

瞓下覺、點下人!又執四百萬一年!無問題喎,吾好咩?

引用:
原帖由 panda124 於 2020-8-12 02:31 PM 發表
$$$$$$$$$.......
做已完,都有啲名名名名......㗎。

引用:
原帖由 KATSU29 於 2020-8-12 02:31 PM 發表
講得幾好聽,呢D人渣唔係撈到個已完做,跟本就係垃圾廢物!!
同意X2

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2020-8-12 03:04 PM 發表

陽具橋都係
可能係無間道!

出賣香港又係為咗cap水

呢條狗都係鍾意百幾萬人工多D, 同你講民煮? 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-12 02:27 PM 發表
全國人大常委會昨日決定現屆立法會延任不少於一年,20多名民主派議員昨發明質疑決定違反《基本法》第69條,但未定留任抑或「總辭」。未有參與聯署的熱血公民立法會議員鄭松泰今天(12日)表示,會延任一年,他指若民主派決定不延任,應反思未來都不參加選舉。民主派昨午開會商討去留問題,會上未有結論.......

常言道︰「民主派愛人權公義,但更愛鈔票銀紙。」

今日見鄭松泰言 ...
執多一年錢唔好, 呢d工去邊度揾。

有咩好過做議員

鄭松泰果然係真漢子

民主派一直強調廷期選舉和廷任,違憲和違反基本法,如果接受廷任,就會出賣革命和手足,與暴徒割蓆,轉型愛國愛港,改過自新。

無⻣氣。

佢上次理大出賣手足用屎渠逃走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]