• 瀏覽: 1,448
  • 回覆: 32
昨晚有網民發起和你「和你sing」行動,多區有人聚集,一名理工大學學生報編委會記者在旺角採訪期...

遇上有牌爛仔,當自己唔好彩囉!

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/politics/理大編委記者被警員-撻落地-受傷-多名網媒記者被票控違限聚令/

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-12 02:21 PM 發表

昨晚有網民發起和你「和你sing」行動,多區有人聚集,一名理工大學學生報編委會記者在旺角採訪期...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/117601329_10160015726888998_6760212815258154581_o_NOpzO_1200x630cropcenter.png

新聞 ...
就算人地係爛仔,起碼都有牌,你自己都咁講
但班黑記,連牌都冇,唔拉佢地遊蕩罪算比哂機會

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-12 02:21 PM 發表

新聞 ...
自己遲L鈍學咩人做黑記? 行行下都仆街就匿係屋企啦儍仔! 你自己死冇人可憐, 出街播毒害人害物!

呢班冚家剷黃屍狗
支持警隊嚴正執法
😆

回覆 引用 TOP

有無校方發出嘅採訪證明

個個都唔出嚟,自己咪成為目標囉,傻仔!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大比169 於 2020-8-12 02:24 PM 發表

就算人地係爛仔,起碼都有牌,你自己都咁講
但班黑記,連牌都冇,唔拉佢地遊蕩罪算比哂機會
爛仔都好過做仆街黑記曱甴仔害人害物多多聲!

回覆 引用 TOP

遇上無牌畜妓,打能死佢。

回覆 引用 TOP

遇上無牌垃圾黑記,2000蚊囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-12 02:29 PM 發表

有無校方發出嘅採訪證明
即刻衝去校長室拎,唔比就燒校長全家

b

回覆 引用 TOP

你唔反抗咪唔會壓低你囉傻仔

回覆 引用 TOP

你乖乖企定就冇事, 可惜會犯罪咖人, 本身就唔會乖乖地, 警察要保護自己必需先發制人

回覆 引用 TOP

黑記

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 12-8-2020 02:21 PM 發表

遇上有牌爛仔,當自己唔好彩囉!...
冇辦法啦,記協可以發記者牌、報館可以發牌、大學編委會可以發牌、中學可以發牌、小學可以發牌、求其開個Facebook專頁都可以發牌....... 成條街都係記者,衰過爛仔

回覆 引用 TOP

暴徒曱甴真係得人憎,樓主你話係咪呢!!!
死曱甴就係矯情!!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]