• 瀏覽: 16,226
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+23
佢單身嗎

整頓假發黨,
刻不容緩!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-12 06:16 PM 發表

計埋呢兩日,已經至少六名警員被法官嚴斥在庭上作假證供或使用不恰當武力,要求控方跟進。

至今,律政司完全沒有跟進,涉案警員繼續逍遙法外。 ...
呢D警員已經係法庭宣誓之後作供,必須誠實地在法庭說出事實,而佢地供詞已經記錄在聆訊中既verdict之內,乎合equitable estoppel 法律原則(公正合理之下不容反悔普通法原則),如果現在有人能提供案發錄影片段,証明警員供詞嚴重不乎合事實或造假,就可以指証D警員在法庭作虛假陳述,屬刑事罪行

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-8-12 01:45 PM 發表
呢個官...
別忘了這是東區裁判處……你明嘅!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-8-12 01:49 PM 發表
又係東區!
業內人士都知,東區係乜色

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-8-12 01:44 PM 發表
東區區議員仇栩欣與男生勞澤乾被指去年8月在北角襲擊防暴警,他們均否認襲警罪,案件今(12日)在東區法院續審。法庭裁定案件

呢個仇議員好似幾索的下次小心啲喇

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/bkn-20200812130108379-0812_00822_001.html ...
應該兜頭打落去就恰當了

相信有很多清清楚楚的記錄

吊你老母又幫曱甴 狗官!

咩世界,又放生

仇警因已完

引用:
原帖由 Thomas87 於 2020-8-12 09:40 PM 發表

呢D警員已經係法庭宣誓之後作供,必須誠實地在法庭說出事實,而佢地供詞已經記錄在聆訊中既verdict之內,乎合equitable estoppel 法律原則(公正合理之下不容反悔普通法原則),如果現在有人能提供案發錄影片段,証明警員供詞嚴重不乎合事實或造假,就可以指証D警員在法庭作虛假陳述,屬刑事罪行 ...
犯法就係犯法, 除非你係警察

美國能,馬盜賊,終審法院,世襲皇帝
盜賊一日不誅,香港難言法治

律政司上訴 

又係何俊堯法官大人, 得淡笑

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-8-12 01:44 PM 發表
東區區議員仇栩欣與男生勞澤乾被指去年8月在北角襲擊防暴警,他們均否認襲警罪,案件今(12日)在東區法院續審。法庭裁定案件

呢個仇議員好似幾索的下次小心啲喇

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/bkn-20200812130108379-0812_00822_001.html ...
19耳猿過主啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]