• 瀏覽: 540,759
  • 回覆: 41
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-20 09:53 PM 發表

我主力都是D750,入了部D5100+35-70方便出街例如去大灣區

我都想用Z系,會好貴
Z 系會出部 Z5,應該唔係貴

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-22 09:49 PM 發表

這樣聽余安安啦,去唱個首自由在我手幾好聽的,雖然和曾無得比但觀賞性強好多
讀書時睇過早場係搵拿電影1975年拍的余安安個時17歲真係好靚 ...
果首係靚妹仔主題曲,劇中女主角當時都好似 17 歲都好靚,但一劇就息影

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-8-22 09:24 PM 發表

當年我仲好細過,記得係套劇燃燒歲月既主題曲,當年雖然不太明白劇中所有意思,但印象深刻,由清末,日戰,新中國,文化大革命到最尾香港回歸。

主題曲第一句: 矇矓的東方, 遠古開始的一套。。。已眼濕濕

以前港劇實在好看,到現在我仍有印象。

附上一張當年劉青雲劇中主角的照片。
11528713 ...
又幾型喎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-23 03:21 PM 發表

出聲唔出樣好似高b哥這些,大叔有得諗哦
沖生同馬池都係。
老實講馬池講得普普通通,內容又係同我地香討師兄姐講的話題差唔多,但都就唔少訂閱、支持者

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-23 07:44 PM 發表

有d興趣想買沖生本書
不妨一買,有時聽佢節目都覺得佢講得唔錯

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-24 01:12 AM 發表

除咗深圳,澳門都係我考慮之列,因為幾年前去過澳門做過半年替假HR MANAGER,對澳門嘅HR事宜(包括法例)都有基礎認識,而且都係24小時通關,人工亦比得上愚港水平。

不過澳門空缺相對少,因為佢地大多首選請番澳門本地人,可以唔駛搞搞工作簽證之餘,請本地人亦可慳番比外來員工住宿嘅費用。 ...
如果大叔係人材、資歷夠好的話,澳門都會有機會聘請,簽證應該唔係難事。如果大叔有能力在澳門置業,就更沒問題。

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2020-8-23 07:43 PM 發表

你做幕後軍師
其實大叔照讀呢度d post ,各位師兄姐的留言,相信都大把人會聽。
btw 高b 哥最早期都有讀香討留言做起

引用:
原帖由 friendchanli 於 2020-8-25 12:20 AM 發表

我諗過到時做GOGOVAN,想開工就接單,想去玩就去玩又唔洗困身。又有機會接受唔同的人唔洗脫節。
我試過 call 架gogovan,其中一位司機大叔就係咁樣

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-8-25 10:54 PM 發表

批評當然很容易, 之前要幾千驗, 如非必要真的沒有人驗, 要安排檢驗是需要規劃的, 如果單靠香港政府的人員, 根本做不到, 看看香港有多少食政府拖政府後腳的便知. 現在有阿爺幫忙,可以全面檢測, 又說疫情緩和, 其實正好有更足夠的資源去做, 根本很多人都是為反而反. ...
我老父都話想驗,等緊政府會點安排

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 09:45 PM 發表

沖繩唔好玩,d海灘又無hk果d咁靚😑
最大問題係當地d牛肉又唔好食
巴士班次又疏,我哋唔渣車,覺得交通非常不便
沖繩要玩自駕遊,如果喜歡駕車的話就好玩很多,沖繩d 路算簡單同好行

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-31 12:26 AM 發表

係大叔度暢所欲言好多,馬兄個度比較嚴肅點,k兄個度這2天火藥味足幾好睇
K 兄果度變左森林戰場,不過就真係各門高手過招,有其精彩之處

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-8-31 04:27 PM 發表

沖繩真係純渡假feel,同埋一定要自駕遊,如果唔係淨係等車都等死人!
不過人真係少,幾年前同女友兩個自駕遊去玩,食完飯走,條路車都唔多,邪念就出現🤭專登渣去啲小路停車..人生第一次車震就....😅😅😅😅 ...
師兄真識玩😆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]