• 瀏覽: 540,555
  • 回覆: 325
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 03:42 PM 發表

鬼叫你八啩聽人講嘢
我是「被收聽」

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 09:45 PM 發表

沖繩唔好玩,d海灘又無hk果d咁靚😑
最大問題係當地d牛肉又唔好食
巴士班次又疏,我哋唔渣車,覺得交通非常不便
琉球其實冇野好玩,去北海道更好啦

引用:
原帖由 ckm 於 2020-8-30 05:58 PM 發表

沖繩其實係落後版台灣,好鄉下feel
國際通跟粵D差不多

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:02 PM 發表

除咗茶葉蛋之外,有個教煮韭黃炒牛河嘅節目,話廣東南面連韭黃都冇得食。重話如果去唔倒南波灣食,可以寫信比電台,呀師傅會寄一盒比你🤣🤣🤣 ...
我地寫信比電台

引用:
原帖由 kpophk 於 2020-8-30 10:15 PM 發表
睇港姐 6號 黃絲曱甴 被foul
剛才有人說,TVB台徽是沒有黃色的🤣🤣🤣

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 10:45 PM 發表

今日出咗元朗走轉,多咗好多吉舖,大馬路有間卓悅清緊貨準備退租執笠,近開心廣場老麥則邊地舖,以前有間旅行社,已經變咗吉舖

黃人繼續拖後腿,大家準備粥水都無得食 ...
旺角多左好多臨時鋪賣平野

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 11:02 PM 發表

講得咁鬼好,食完兩日會唔會成個人香埋?哈哈!
講明先,係金庸小說書劍恩仇錄香香公主那種!!!
呢個?

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-8-30 11:28 PM 發表

去台南會嚇死佢添呀,我去過一次台南,一到步既感覺係甚麼鬼地方呀?我都吾會再去,大約5至6年前我第一次去台北已經覺得好鬼落後,個機場豆潤咁細 ...
2003年當我一步出高雄火車站,這鬼地方比粵D更差(2011年才去了粵D半日)

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-8-30 11:42 PM 發表

我中意朱古力。任何角度都難唔到佢既事業線
朱晨麗?

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:31 PM 發表

我哋兩個都無車牌😓
我去沖繩果幾日仲要天氣唔好, 巴士延誤, 搞到心情好差
剩係覺得美國村既行程比較好
首里城好細, 半個鐘就行完
國際通交通幾方便, 而且多嘢食賣, 但當地餐廳質素麻麻, 睇tabelog去食都中中哋伏
最難頂係果D沖繩家庭料理, 真係好咸好難食😖
如果比我再揀一次, 同樣價錢, 我寧願去九洲好過, 至少有JR交通方便D, D嘢又好食D😒 ...
或者廣島都好

當然首選是北海道

引用:
原帖由 P6602611 於 2020-8-31 05:39 PM 發表

仲有一個係喺火車站食杯麵會比人圍觀
點解火車站有咁多杯麵賣?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]