• 瀏覽: 540,949
  • 回覆: 9
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-13 10:51 PM 發表

玉女係賣樣
我一直以為佢地有賣肉...

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-18 12:22 AM 發表

呢啲叫做
一見鍾情無藥醫!
黃人腦殘兼低B🧠

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-17 11:30 PM 發表

貓群組的左膠如下:

1. 乜都話要領養
2. 要盡快閹左佢,最細4個月大已經大肚,只生一胎都唔得
3. 嚴禁放養,村屋的貓唔可以出去搵同類
我覺得最發神經係比d寵物貓狗坐「BB車」同做「SPA」。

引用:
原帖由 wong7fai 於 2020-8-17 05:22 PM 發表
同謀

屈穎妍

如果,有一宗罪行發生,A強姦了B,旁邊還有C、D、E、F、G、H目睹整個過程並拍掌叫囂,那麼,即使C、D、E、F、G、H沒有強姦B,但根據香港刑事罪行條例第38條,凡是「協助、教唆及煽惑他人犯罪,其懲處應與主犯一樣」,即是說,這6個人都是同謀,罪名一樣。

正如黑社會開片,十幾人一起去斬人,落刀殺人的可能只是某幾人,但只要死一個人,就全部劈友者都 ...
鳩官驚被佢老美主子制裁呀!試下燒著戈個係鬼佬,個鳩官仲唔判戈對夫婦坐返三五七年呀!仲會出個聲明大大大力譴責呀!我擒晚睇完呢單新聞真係有個衝動去燒柒隻鳩官

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-18 03:52 PM 發表

這片段也反映出,傳媒的麋爛已不是一朝一夕的事;只是近年變本加厲,在毫無監管下變得更肆無忌憚!

數十年前,文字工作者有客觀求真、實事求是的風骨,而不是現在報業打工者只求嘩眾取寵、斷章取義的下流文痞行徑。 ...
好多新聞上左網頁版, 會發現錯別字﹑錯漏字甚至明顯標題和內文不符。這點馬交日報做得比港媒好。至少除了部分術語或地域性詞語外,無乜錯別字。

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2020-8-24 03:34 PM 發表

我都試過有fd話寧願送資料比美國都唔比內地。其實佢地心入面真係覺得自己係外國藉人士。
不過個次同佢番大陸過關,申請首次自助過關要打指紋,佢見我地打自己咪又係打 ...
用超低能形容YC都侮辱左智障人士。

引用:
原帖由 cowcow8866 於 2020-8-27 09:13 AM 發表
http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/news/categorized_news_detail.php?category=editorchoice&page=1&newsid=ETN300827161

祝蓬佩奧全家生癌症。DKLMCFS,作為外長係到不務正業,得閒吠幾聲刷存在感。 ...
幾好呀,阿爺都未出手,發言人也沒有,係CY講左C子銀行會遭殃,搞到C子也腳陣,佢老尾西個角霧輕柒出黎吠,真係降低晒自己地位。我依家當佢兩條友係小丑咁睇,有時佢地講野都幾搞笑。夜返睇完一節大台新聞就煲九五至尊同微微一笑很傾城。女主演都幾靚可惜後生遙遙就整到咁明顯,老左有排受。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-30 10:51 PM 發表
CY
佢咁樣算唔算協助違反國安法既漢奸?CY cap圖好,班反賊成日搬龍門又刪鋪。有圖無得賴。

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 11:05 PM 發表

呢個?
我中意朱古力。任何角度都難唔到佢既事業線

附件

9339A384-2518-4D2E-ABCA-8413E845197D.jpeg(170.75 KB)

8A97F2F4-D244-4A82-B1D2-8A48F28DAC83.jpeg(193.34 KB)

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:49 PM 發表

愚港班巨嬰某程度上都係父母縱出嚟
點解做父母要留家產比仔女? 父母養咗佢哋咁多年, 仔女唔係應該供養返父母咩
都唔知邊個發明成功靠父幹, 好多人都係後生白手興家, 點解又唔報導下果D人?
搞到而家D後生中意將自己既失敗賴落別人身上, 唔係檢討咗自己先, 亦唔會自己去搵方法解決
例如佢哋成日話草唔到錢, 但其實每日飲30幾蚊杯咖啡, 食70幾蚊個lunch, 食個平D既餐同戒咗杯啡, 每 ...
事實真係慳極都唔會買到樓,當一日慳70蚊,一年慳2萬5,當投資有道,刀仔鋸大樹都係追唔上郁下就幾十萬百幾萬上落既樓價。日日鬧政府唔搵地起公屋,搞個明日大嶼發展土地,又話係大白象。咁起左咪有地囉,全部都係政府既地,全部起晒公屋都得tim.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]