• 瀏覽: 540,756
  • 回覆: 386
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2020-8-29 10:13 PM 發表
我在網上睇到有藍醫護爆料,話黃絲曱甴醫護去申請做檢測員原文一字不漏打出來:

”D YC 醫護成日話唔贊成全民檢測又話送中,點知個個YC又報名做檢測員,$500-$800/hr, 每次六小時,做一次已有最少$3000。而家報名嘅YC超多,仲話要撩入D BC, 撩 ...
香港有黑醫護,預咗俾佢撩到痛!又唔使死,為己為人為政府,祗有頂硬上,怕甚麼!

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-29 10:29 PM 發表

整到啲人唔舒服,啲人都只會話啲香港醫護做得差,佢地自己整衰自己個朵,堅係白痴
損人害已係黑心人去到一個點,正常人係唔會明,祇能話佢係''撞邪''/俾鬼整。

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-29 11:18 PM 發表

禾未曉分身術😪10月去深圳打理下業務,第二站珠海,11月中返澳門,幾時返嚟不詳😕報告完畢!阿門…
記得保持聯絡,多多上嚟大叔帖圍鑪。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-29 11:19 PM 發表

藍營重話用ECFA共識嚟代替九二共識,佢地傻到以為可以同呀爺講條件🐸
呀爺嘅惠台養藍營,真係養懞咗佢地🤡
師姐唔係藍人,而係紅人!

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-29 11:31 PM 發表

鄭生真係好慘, 比曱甴打完仲要比弱智峰搞, 好在何議員出手幫佢
何議員真是硬漢子,俾曱甴搞冇人幫到佢,但他又可以幫到普通/正常市民。
真係感觸!

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-29 11:31 PM 發表
   黃人同綠人最大問題就係講到自己好差, 但係都仍然一定要講到好過大陸好多, 有陣時仲要講唔出點好過大陸, 係度講咩自己有民主自由人權。 其實心水清都知道台灣停水停電水浸地洞房屋橋樑倒下, 氣體爆炸, 黑心食物, 走私講成超買。 佢地罵大陸的情況佢地全部有哂, 而且問題仲要係近幾年特別嚴重, 係黃人先至會想好似台灣咁, 香港剩係一個沙中線車站已經講成咁, 台灣呢D問題一早已經 ...
師兄一言道盡(中華)天下怪,大陸進步唱人毒,呆娃退步走回頭路要讚美及慶賀。
港台真是中華民族的反面教材。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-29 11:45 PM 發表

琉球人本身唔係日本人嚟, 只係二戰後, 蔣光頭唔敢收返琉球, 美國就送咗比日本
結果而家琉球人做咗二等公民, 要幫日本承擔最多美軍基地
琉球皇世代歸漢,日占後琉球人浴血抗日,力求蔣公救援,可惜國民黨無能,琉球人衹有活在痛苦之下。
現在也是,琉球人自稱中國人,相信痛苦指數超越東亞病夫時的有志中國之仕。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 12:53 AM 發表

雖然我冇乜記性。。但係好似之前喺微博(?)有人講過,話兩間大字頭嘅快餐都係黃架喎🤔
大家樂是藍,大快鑊是黃,長期請癈狗到民賊賣廣告。藍人網上聲討大快鑊,黃人想轉移視線及對藍店殺無赦,把大家樂拉落水。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-30 01:52 AM 發表

南寧好多水果,好正,青係未熟 熟透係黃色,好奇怪的,聞係唔覺香食完隻手都香埋。
講得咁鬼好,食完兩日會唔會成個人香埋?哈哈!
講明先,係金庸小說書劍恩仇錄香香公主那種!!!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 11:05 PM 發表

呢個?
https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2610000/2614626/24_600.jpg
警司兄,怎解你咁快手?
真心佩服!
書劍有冇睇過?小說真係很吸引,引人入勝(性)。

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 11:00 AM 發表
好多人話蔣介石當年帶左大陸好多錢去台灣, 台灣先有今日。
蔣公當年把大陸所有金艮珠寶文物國寶美元全部清空移運到台灣。
共產黨接管大陸後,進行土地改革,財產公有化。沒收接管所有銀行工厰及富人房屋土地。
1956年,以錢學森為首的愛國科學家從美逃離回國後,1958年成立了中國原子能研究所,把中國所有外匯資產合併,全國總外匯衹有3.6萬元等值美元。
在此不防提醒一句,中華人民共和國1949年成立後,在聯合國中是冇名/冇地位的,而且是受全球制裁的。當時,美元也不是如今的全球美元霸權。因此,可肯定地說,國民黨洗刼大陸到台灣,在大陸袛留下衹有等值3.6萬美元外匯現金。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 11:06 AM 發表

46年開始把全中國黃金陸陸續續運到台灣,把國有銀行都差不多清空,八國聯軍搶走我國民物國寶白銀黃金,31年開始到小日搶搶搶,但最搶得多就係光頭蔣的國民黨,如果不是這些黃金國寶呆灣就運作唔到仲做到四小龍 ...
國民黨四小龍又點?一個李燈飛搬到菜婆到,菜婆又搬到尾角到。中華民國(在大陸)幾拾年血汗+清朝余富統統送晒俾美國佬。
所以,李登輝及菜婆是中華民族漢奸,是中華民國的賣國賊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]