• 瀏覽: 540,545
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 kpophk 於 2020-8-12 08:15 PM 發表
政Whats噏:出書涉教導疑犯避刑責 檢控官翁達揚上月離職
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/bkn-20200812200917602-0812_00822_001.html
只係離職..
雖然沒得做佢,但起碼律政司入面少d曱甴

引用:
原帖由 kenywj 於 12-8-2020 20:53 發表

救火兄講唒我心中既説話
我今日回這個帖,發現好多爐友有共嗚。

雖然今天未至完全殲滅港獨漢奸曱甴,但我自己就覺得,大雷雨已經過去,污雲慢慢遠去,當然過程中仍會有點陣雨,但遠遠已經見到陽光普照,雨過天晴離我們還遠嗎?

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-12 07:50 PM 發表

蟲太呢隻大曱甴有啲睇唔明

呢條友確認書又簽,又第一時間跳出嚟會延任,仲叫泛淫如果唔延引就以後都唔好選。

但呢條友暴動就永遠出嚟阻住警察,又帶隊入立法會搗亂,基本上同今日表現自相矛盾,其實佢想食咩選票? ...
我自己覺得係佢地搵個所謂無黨派泛民出黎係帶路,講D野比班泛民垃圾有下台階,我自己估過多幾日成班垃圾會宣佈廷任,講一堆廢話:我地唔止街頭抗爭,議會都要長期抗爭個D鳩野。大把現界既泛民垃圾下年都未必選得到,大機會比個班新既激進派上位成功,佢班既得利益者會放棄120萬年薪??

引用:
原帖由 wpk 於 2020-8-12 07:47 PM 發表

令我最down是機場打付先生事件,令我自己很醜,覺得香港衰過第三世界!當時真覺得疚對國內同胞。
我仲好記得果幕,果晚我食完晚飯就開始睇直播,一邊睇一邊激氣一邊心痛,睇到凌晨 曱甴散左場,我都係成晚都訓唔著
今年71 港區國安法實行,係我依一年以來最開心既一日,果晚飲到半醉我相信中國香港會越來越好

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-12 21:12 發表

Ching你係天貓買野 集運落香港貴唔貴?上次我買左300蚊野,運費80幾蚊
貓超買滿人仔249,頭10kg免費直送香港喎

引用:
原帖由 cap07 於 2020-8-12 09:20 PM 發表

貓超買滿人仔249,頭10kg免費直送香港喎
我d野係淘寶+天貓買,天貓超市沒咩買過野

引用:
原帖由 高達無雙 於 12-8-2020 21:01 發表

救火兄講得無錯, 對阿爺係有信心,只係香港有啲人真係唔爭氣😓
所以我哋要先做好自身,自己盡力配合政府,好似我自己,見到曱甴已完有過火行為,立即向警察舉報。亦嚴守限聚保持社交距離,爲防疫出一分力。

不要因為二百萬人唔做,就連自己都唔做。有五百萬人做,而決少二百萬人,都已經有70%參與,人人出一分力,集腋成裘。

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-12 09:12 PM 發表

Ching你係天貓買野 集運落香港貴唔貴?上次我買左300蚊野,運費80幾蚊
天貓超市過283頭10kg免運費,過重先再逐kg收。

如果你買嗰樣嘢係重既,好似洗衣液咁,運費相對會比較貴

引用:
原帖由 y98141 於 12-8-2020 21:12 發表

有時重嘢多,都會貴啲

我自己懶,費事去超市大大箱推,而天貓又送貨快,所以自己不太介意運費

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-12 08:50 PM 發表

我自己70年出世,以前住徙置區,細個都捱過苦,2蚊豆腐花做餸都試過,就算環境變差亦不難適應

反正頂唔順會喺班曱甴後生少爺兵,後生衹要稍為有上進心,思想正面,不難向上爬,我自己卅年職場生涯也是這樣走來。 ...
有豉油或者腐乳,加碗白飯我就已經OK。有錢食好啲,無錢食飽啲,最緊要行得走得捱得同心安理得,無乜嘢唔得嘅😃

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-12 09:23 PM 發表

我d野係淘寶+天貓買,天貓超市沒咩買過野
你用私集定官集?

引用:
原帖由 ckm 於 2020-8-12 09:32 PM 發表

你用私集定官集?
私集阿

引用:
原帖由 3107 於 12-8-2020 21:19 發表

我自己覺得係佢地搵個所謂無黨派泛民出黎係帶路,講D野比班泛民垃圾有下台階,我自己估過多幾日成班垃圾會宣佈廷任,講一堆廢話:我地唔止街頭抗爭,議會都要長期抗爭個D鳩野。大把現界既泛民垃圾下年都未必選得到,大機會比個班新既激進派上位成功,佢班既得利益者會放棄120萬年薪?? ...
同意有可能叫蟲太出嚟帶風向

但下年班泛淫又未必一定輸曬比班曱甴素人,因為過咗成年,班曱甴人氣無曬,有國安法又搞唔出咩大單嘢。

泛淫班友今次上咗賊船,柒咗參加初選,比班曱甴篩走,明年仲會咁柒比你班曱甴篩多次?

最後,肥佬黎明年可能已經喺赤柱受緊,帶妖比國安拉埋都唔奇,群龍無首,協調條毛,初選條命咩

引用:
原帖由 救火佬 於 2020/8/12 20:50 發表

我自己70年出世,以前住徙置區,細個都捱過苦,2蚊豆腐花做餸都試過,就算環境變差亦不難適應

反正頂唔順會喺班曱甴後生少爺兵,後生衹要稍為有上進心,思想正面,不難向上爬,我自己卅年職場生涯也是這樣走來。 ...
諗起細個住徙置區真係開心,尤其中秋,成條符手壆點滿臘燭,何其壯觀

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-12 09:26 PM 發表

有時重嘢多,都會貴啲

我自己懶,費事去超市大大箱推,而天貓又送貨快,所以自己不太介意運費
因為天貓超市 好耐冇去360入麵粉同去超市拎廁紙牙膏喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]