• 瀏覽: 540,722
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 hanE 於 31-8-2020 00:25 發表

細好呀!唔使行到扒係到,成都機場國際線到國內線行到蕩失路!而家國內嘅高鐵站火車站又係行死人,昆明站到咗睇住昆明站3個字都要坐摩托車🙄 ...
成都機場,我喺國內站那邊還完車,租車公司要用車車我去國際站那邊

引用:
原帖由 Gabbe 於 2020-8-31 08:20 AM 發表 
@大叔5935 要開新帖了
瞓醒,要返工啦

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-31 01:03 AM 發表

EE, 飲啡的確比飲台式飲品健康, 至少唔洗飲咁多塑化劑落肚先啦
我比較辜寒, 通常會買豆玩手沖啡, 就算用靚豆都只係十蚊左右一杯
最掛住峇里買既luwak, 係當地買價錢可以接受, 次次有朋友去親都托人幫我買包
但HK賣得太貴, 飲唔起 ...
唸起個生產過程……

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-31 08:24 AM 發表

成都機場,我喺國內站那邊還完車,租車公司要用車車我去國際站那邊
成都雙流機場,兩個航站樓隔好遠,而且好似話要建第三個航站樓.....

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-31 12:05 AM 發表

早排喺馬兄嗰邊見有版友討論健康碼嘅紅綠碼問題,當時想入去撘咀,後嚟見有d槍林彈雨味道,決定縮沙😅
活生生嘅森林定律,咁嘅情況我哩挺羚羊梗係即時彈返過對岸啦

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-31 08:51 AM 發表

成都雙流機場,兩個航站樓隔好遠,而且好似話要建第三個航站樓.....
試過落錯車行返轉頭,唔係好遠,有接駁巴士

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-31 09:08 AM 發表

試過落錯車行返轉頭,唔係好遠,有接駁巴士
因為兩次我都係打的,所以唔知有接駁巴士。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-31 09:43 AM 發表

因為兩次我都係打的,所以唔知有接駁巴士。
天府機場預計明年中啟用,疫情唔知有冇影響進度,不過天府機場離成都較遠,往返成都雙流方便好多,有完善地鐵系統。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-31 09:50 AM 發表

天府機場預計明年中啟用,疫情唔知有冇影響進度,不過天府機場離成都較遠,往返成都雙流方便好多,有完善地鐵系統。
多謝飯師兄報料

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-31 12:25 AM 發表

細好呀!唔使行到扒係到,成都機場國際線到國內線行到蕩失路!而家國內嘅高鐵站火車站又係行死人,昆明站到咗睇住昆明站3個字都要坐摩托車🙄 ...
嗯⋯⋯但係咁細即是冇得最後衝刺嚟散咗啲散子嘛
不過太大又真係搵屎人,特別對我呢啲預時間啱啱好嘅,被叫名好瘀

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-31 08:50 AM 發表

唸起個生產過程……
如果唔理個生產過程, 其實真係幾好飲
無晒一般咖啡既苦味同酸味, 剩係得香味
果次去峇里參觀咖啡農場, 有得比USD2蚊試飲一杯, 飲完個個都即係買🤤

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 12:23 AM 發表

對美國無好處,但對猶太佬有極大好處...
世界越亂,佢地越賺得多......
同意,剩係f35億億聲美金一架,冇仗打邊有人買?

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 11:49 AM 發表

係有人見大家樂收銀處放咗個毒果籌款箱,不過有位師兄/姐話佢幫襯開果間從來冇見過,所以可能係個別分店有黃經理啫。只係美心就最穩陣。。。
問過一啲做大家樂管理層嘅朋友,話開頭有啲分店經理擅自放籌款箱,但畀人投訴,管理層知道之後就移走曬

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-8-31 03:48 PM 發表

問過一啲做大家樂管理層嘅朋友,話開頭有啲分店經理擅自放籌款箱,但畀人投訴,管理層知道之後就移走曬
啲黃物真係唔衰唔做!管理層應該移走埋個分店經理👿 咁擅作主張,以為間分店係佢自已的嗎?!
有幾多正常人等緊份工做😠

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-8-30 05:48 PM 發表
竟然可以有人去救手足?
最後咪又係眾籌🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]