• 瀏覽: 532,606
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 164
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 11:51 PM 發表

唔該奇兄詳細資料
愚港如果能不隔離通關什麼光怪陸離的事情都可能發生200萬隻妖怪一定搞搞震,政府林鄭真係要好好盤算做好準備
早排喺馬兄嗰邊見有版友討論健康碼嘅紅綠碼問題,當時想入去撘咀,後嚟見有d槍林彈雨味道,決定縮沙😅

熱賣及精選
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-30 07:39 PM 發表

加咗檸檬真係好好味好香呀🤩👅
多謝介紹!🤩
煎魚。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 11:02 PM 發表

講得咁鬼好,食完兩日會唔會成個人香埋?哈哈!
講明先,係金庸小說書劍恩仇錄香香公主那種!!!
😂😂😂我覺得食完香過香香公主!

引用:
原帖由 y98141 於 2020-8-30 10:51 PM 發表

CY
cy就係中point😂😂

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 11:00 AM 發表

好多人話蔣介石當年帶左大陸好多錢去台灣, 台灣先有今日。
蔣公當年把大陸所有金艮珠寶文物國寶美元全部清空移運到台灣。
共產黨接管大陸後,進行土地改革,財產公有化。沒收接管所有銀行工厰及富人房屋土地。
1956年,以錢學森為首的愛國科學家從美逃離回國後,1958年成立了中國原子能研究所,把中國所有外匯資產合併,全國總外匯衹有3.6萬元等值美元。
在此不防提醒一句,中華人民共和國1949年成立後,在聯合國中是冇名/冇地位的,而且是受全球制裁的。當時,美元也不是如今的全球美元霸權。因此,可肯定地說,國民黨洗刼大陸到台灣,在大陸袛留下衹有等值3.6萬美元外匯現金。

引用:
原帖由 ckm 於 2020-8-30 10:52 PM 發表

去沖繩自遊行一定要揸車,公共交通好唔掂
明白🤩
如果有機會去咁自架遊囉😂冇所謂
歐洲我都試過幾次自架遊,時間自由d🤩

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-30 11:18 PM 發表

不經不覺,就黎500頁 😱
點解咁快?😱😱😱

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-8-30 11:57 PM 發表

貿易戰對美國冇好處. 好難打落去.
對美國無好處,但對猶太佬有極大好處...
世界越亂,佢地越賺得多......

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 11:44 PM 發表

哈哈!咁辛苦搵錢嚟去番以前香港舊區地方,又的確唔抵!玩時光倒流
其實我啲呆蛙朋友都係台南,高雄嘅。佢地係有人情味嘅,但係比我感覺並唔係發自內心;佢地講果句未必就係心果句,由其是讚美果啲,真係認真你就輸
台北果個唔算豆潤了,去台中果個,直情入口到上機一眼可以望哂 ...
細好呀!唔使行到扒係到,成都機場國際線到國內線行到蕩失路!而家國內嘅高鐵站火車站又係行死人,昆明站到咗睇住昆明站3個字都要坐摩托車🙄

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-31 12:05 AM 發表

早排喺馬兄嗰邊見有版友討論健康碼嘅紅綠碼問題,當時想入去撘咀,後嚟見有d槍林彈雨味道,決定縮沙😅
係大叔度暢所欲言好多,馬兄個度比較嚴肅點,k兄個度這2天火藥味足幾好睇

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-31 12:06 AM 發表

煎魚。
好眼啊你

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:49 PM 發表

愚港班巨嬰某程度上都係父母縱出嚟
點解做父母要留家產比仔女? 父母養咗佢哋咁多年, 仔女唔係應該供養返父母咩
都唔知邊個發明成功靠父幹, 好多人都係後生白手興家, 點解又唔報導下果D人?
搞到而家D後生中意將自己既失敗賴落別人身上, 唔係檢討咗自己先, 亦唔會自己去搵方法解決
例如佢哋成日話草唔到錢, 但其實每日飲30幾蚊杯咖啡, 食70幾蚊個lunch, 食個平D既餐同戒咗杯啡, 每 ...
事實真係慳極都唔會買到樓,當一日慳70蚊,一年慳2萬5,當投資有道,刀仔鋸大樹都係追唔上郁下就幾十萬百幾萬上落既樓價。日日鬧政府唔搵地起公屋,搞個明日大嶼發展土地,又話係大白象。咁起左咪有地囉,全部都係政府既地,全部起晒公屋都得tim.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-31 12:26 AM 發表

係大叔度暢所欲言好多,馬兄個度比較嚴肅點,k兄個度這2天火藥味足幾好睇
K 兄果度變左森林戰場,不過就真係各門高手過招,有其精彩之處

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-31 12:26 AM 發表

好眼啊你
眼蒙都睇到啦!慳功夫,自己覺得啱味就得冇所謂嘅,檸檬切片落食到尾會唔會苦呀?,我就買檸檬汁用算,檸檬同番茄係好夾,煮羅宋湯都要落檸檬唔係唔好飲!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 11:06 AM 發表

46年開始把全中國黃金陸陸續續運到台灣,把國有銀行都差不多清空,八國聯軍搶走我國民物國寶白銀黃金,31年開始到小日搶搶搶,但最搶得多就係光頭蔣的國民黨,如果不是這些黃金國寶呆灣就運作唔到仲做到四小龍 ...
國民黨四小龍又點?一個李燈飛搬到菜婆到,菜婆又搬到尾角到。中華民國(在大陸)幾拾年血汗+清朝余富統統送晒俾美國佬。
所以,李登輝及菜婆是中華民族漢奸,是中華民國的賣國賊!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]