• 瀏覽: 540,928
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-31 12:33 AM 發表

眼蒙都睇到啦!慳功夫,自己覺得啱味就得冇所謂嘅,檸檬切片落食到尾會唔會苦呀?,我就買檸檬汁用算,檸檬同番茄係好夾,煮羅宋湯都要落檸檬唔係唔好飲! ...
切片好味
有少少苦仲好味👅👅👅

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-8-31 12:33 AM 發表

K 兄果度變左森林戰場,不過就真係各門高手過招,有其精彩之處
omg幾日冇睇
連馬兄都過咗去

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-31 12:26 AM 發表

係大叔度暢所欲言好多,馬兄個度比較嚴肅點,k兄個度這2天火藥味足幾好睇
係呀!嘩,厲害啊!火花四射!

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:49 PM 發表

愚港班巨嬰某程度上都係父母縱出嚟
點解做父母要留家產比仔女? 父母養咗佢哋咁多年, 仔女唔係應該供養返父母咩
都唔知邊個發明成功靠父幹, 好多人都係後生白手興家, 點解又唔報導下果D人?
搞到而家D後生中意將自己既失敗賴落別人身上, 唔係檢討咗自己先, 亦唔會自己去搵方法解決
例如佢哋成日話草唔到錢, 但其實每日飲30幾蚊杯咖啡, 食70幾蚊個lunch, 食個平D既餐同戒咗杯啡, 每 ...
飲咖啡都有價值全球產量唔高尤其是比較好嘅更小,我見通街拎住杯五顏六色嘅水,我走埋去睇吓最平都廿幾文杯,更係冇錢剩啦!

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 11:31 PM 發表

我哋兩個都無車牌😓
我去沖繩果幾日仲要天氣唔好, 巴士延誤, 搞到心情好差
剩係覺得美國村既行程比較好
首里城好細, 半個鐘就行完
國際通交通幾方便, 而且多嘢食賣, 但當地餐廳質素麻麻, 睇tabelog去食都中中哋伏
最難頂係果D沖繩家庭料理, 真係好咸好難食😖
如果比我再揀一次, 同樣價錢, 我寧願去九洲好過, 至少有JR交通方便D, D嘢又好食D😒 ...
自駕好D... 沖繩D景點唔集中, 果時是夏天去, 陽光大放送, 曬到隻野咁, 但d 海水好清好靚....

除左去大城市, 日本其他地方都是自駕會更好玩.... 有機會, 考番個牌去自駕....  .

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-31 12:45 AM 發表

飲咖啡都有價值全球產量唔高尤其是比較好嘅更小,我見通街拎住杯五顏六色嘅水,我走埋去睇吓最平都廿幾文杯,更係冇錢剩啦!
EE, 飲啡的確比飲台式飲品健康, 至少唔洗飲咁多塑化劑落肚先啦
我比較辜寒, 通常會買豆玩手沖啡, 就算用靚豆都只係十蚊左右一杯
最掛住峇里買既luwak, 係當地買價錢可以接受, 次次有朋友去親都托人幫我買包
但HK賣得太貴, 飲唔起

引用:
原帖由 muihin 於 2020-8-31 12:48 AM 發表

自駕好D... 沖繩D景點唔集中, 果時是夏天去, 陽光大放送, 曬到隻野咁, 但d 海水好清好靚....

除左去大城市, 日本其他地方都是自駕會更好玩.... 有機會, 考番個牌去自駕....  . ...
我之前有諗過考返個牌, 但自己又無車, 考完到時去旅行真係做馬路炸彈
所以通常只會去有公交搭既地方, 又或者參加local tour

上次去沖繩本身諗住join local tour, 但點知到咗埗之後開始水土不服, 訓咗一日之後只好節奏慢D自由行
但事前無留意當地巴士班次居然咁疏落, 一個鐘得兩三班

另外, 我有挑戰過去日本鄉村地方, 但通常要搵到間酒店有免費車接送我先會book
試過去山陰地區玩咗幾日, D嘢又好食又平, 真係好開心

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 11:50 PM 發表

朱晨麗?
嗰個叫陳婉衡,但佢係得身材囉,嗰樣真係唔得

引用:
原帖由 muihin 於 2020-8-31 12:48 AM 發表

除左去大城市, 日本其他地方都是自駕會更好玩.... 有機會, 考番個牌去自駕....  . ...
日本如果唔玩自駕遊就大阪會最理想,可以去埋神戶、京都、奈良,鐵路網都方便

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-8-30 05:35 PM 發表
  唔好意思,想問下有沒師兄知不知點解決?

榮耀智慧屏 首頁的有些視頻沒法播放/顯示錯誤碼,部份又沒有問題.

請問大家有解決方案嗎? 試了 快帆 APP /malus APP 翻牆回內地的APP,
都是沒有解決問題,
奇怪在就部份可以看到, 部份看不到, 例如:中餐廳第四季, 1,2,4集都可以看到, 第3集又是顯示錯誤

https://digital ...
地區版權問題,我會用牛腩器上視頻網站睇(free果種)乜嘢都睇到

引用:
原帖由 扯旗幫 於 30-8-2020 23:18 發表

我只知G200一開六姐
見到揸兜銀行進駐,裝修緊

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-31 12:19 AM 發表

蔣公當年把大陸所有金艮珠寶文物國寶美元全部清空移運到台灣。
共產黨接管大陸後,進行土地改革,財產公有化。沒收接管所有銀行工厰及富人房屋土地。
1956年,以錢學森為首的愛國科學家從美逃離回國後,1958年成立了中國原子能研究所,把中國所有外匯資產合併,全國總外匯衹有3.6萬元等值美元。
在此不防提醒一句,中華人民共和國1949年成立後,在聯合國中是冇名/冇地位的,而且是受全球制裁的。當時,美 ...
所以叫佢地刮民黨一啲都冇錯!

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 30-8-2020 23:28 發表

去台南會嚇死佢添呀,我去過一次台南,一到步既感覺係甚麼鬼地方呀?我都吾會再去,大約5至6年前我第一次去台北已經覺得好鬼落後,個機場豆潤咁細 ...
台灣就差不多30年前去過一次,而桃園機場,早幾年轉機經過,但無入境

這個當年的台灣十大建設,真的老化了,禁區內的裝修仍然保留30年前的風格,唔知有無翻新過

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 30-8-2020 23:37 發表

股樓都未跌又未出現二手飯,班蟑螂仲可以食老豆老母又無經濟壓力,所以去地當然繼續攬炒愚港啦
其實心水清都知今次香港返唔到之前的了,就算疫情控制到同胞自由行都唔嚟香港啦去澳門海南就好,真係唔驚嚟香港比人打咩而中尾貿易戰首當其衝都係愚港,所以香港死左七成的,係我個區基本無遊客所以店舖都無咩事但出到銅鑼灣灣仔就知個市有幾差,
火兄我地其實真係好簡單,只希望日出而作入日而息有2餐安樂茶飯吃,我真係唔喜 ...
腰兄你最尾嗰段,可能喺爐內好多爐友的心聲

真的,我哋衹想返工放工,有2餐飯開,不想理政治

正正就喺一班食飽無優米嘅巨嬰,因為舒服得滯,走出嚟分顔色,我哋先被迫關心政事

@大叔5935 要開新帖了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]