• 瀏覽: 540,666
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-8-30 05:48 PM 發表
竟然可以有人去救手足?
廢話.
只係又想搶風頭同領定功先. 有冇做野, 做唔做到野根本冇人知.
老實講, 真係想幫人既應該唔好爆響口, 好多事通咗天可能就唔成.

引用:
原帖由 muihin 於 2020-8-30 05:48 PM 發表
whatsapp 收到...
事旦啦, 最緊要知道咩叫啱

澳門下個月就同大陸重開口岸, 到時黃黑唔激到咩咁就奇

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2020-8-30 05:29 PM 發表
呢兩隻扮急救的曱甴黑暴在旺角新世紀廣場做哨兵,叫曱甴黑暴在警察進場時散開
大家請推爆佢地,等佢地返工嘅俾老闆炒,搵工嘅一世都搵唔到工11556404 ...
黃人質疑馳援香港的國家醫療隊的專業資格,但黑暴期間果啲急救員有幾多係真。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-8-30 05:54 PM 發表

廢話.
只係又想搶風頭同領定功先. 有冇做野, 做唔做到野根本冇人知.
老實講, 真係想幫人既應該唔好爆響口, 好多事通咗天可能就唔成.
佢咪得把口抽水, 無野做到出離

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-30 05:25 PM 發表

未去過沖繩😅😅😅
都想去㗎
聽說好有度假feel
沖繩其實係落後版台灣,好鄉下feel

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2020-8-30 05:48 PM 發表
竟然可以有人去救手足?
On 9 仔先會信。
國內公安執法,無人可以干涉,仲要呢班人係通哂天嘅漢奸.....

引用:
竟然可以有人去救手足?
莫非係假劫獄,真滅口?

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 04:09 PM 發表

全國十四億人,基本現在經濟活動,人民生活,大致正常,但並無大規模爆發,並至少可以跨省旅行。

我小姨剛和朋友由褔建自駕入藏再返回,而我哋衹有坐困愁城,睇人哋曬朋友圈。

國家用的,就是一套經過成功實踐應對疫情常態化措施,愚港人再唔改變思維,繼續用全城拉閘放狗,閉關鎖港嚟抗疫,睇怕好快會多人唔喺染疫死,而喺燒炭死。 ...
要等轉勢,當普遍聲音都講“長痛不如短痛”,嗰時先有希望,愚港要撤底死直至可重生。

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-30 04:51 PM 發表

澳門而家係極度仇視我哋。粵澳通關附帶有個溶斷機制,馬交只要岀現一宗確診(不論本地還是輸入個案)溶斷即時啟動,澳入粵需要回復14日隔離政策。 ...
澳門係怕左香港輸入.....
果班和你死為了推動港獨,不惜繼續播毒,等香港永遠同內地區隔.....從而推動港獨話俾人知香港可以同內地隔唔耐都無事去証明港獨可行.....
但講得推健康碼...相信十月真係有機會實行...(中招數回落單位數都照做...),但到時炒配額炒到癲.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-30 06:06 PM 發表

果班和你死為了推動港獨,不惜繼續播毒,等香港永遠同內地區隔.....從而推動港獨話俾人知香港可以同內地隔唔耐都無事去証明港獨可行.....
但講得推健康碼...相信十月真係有機會實行...(中招數回落單位數都照做...),但到時炒配額炒到癲..... ...
YC呢個講法,講出嚟人唔笑,狗都吠,完全無邏輯。

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 17:16 發表
香港黃人呢個問題可以話係無法解決, 可以限制到佢地唔搞暴動已經好好。 其實大陸都有唔少人反共, 都係因為黃人綠人極端排華, 所以先令大陸人視黃人綠人為最大敵人, 要首先對付佢地。 ...
如果將黃人比喻為易燃物品嘅話,國安法同23條就係用黎防止啲人點火。但都以用其他化學物品(傳媒/教育)將佢地中和/浠㴧/轉性。問題就係中央幾時先至開始喺依方面下藥啦。

全港各行各業都被黃人滲透,想搞番掂每一範疇都要分階段黎做。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-30 18:06 發表

但講得推健康碼...相信十月真係有機會實行...(中招數回落單位數都照做...),但到時炒配額炒到癲..... ...
其實政府可以玩大啲,話唔檢測就會與世隔絕,唔可以出境去旅行,睇吓啲黃人有咩反應?

其實去檢測呢,就算痛都要做架啦。假如COVID19與我地常在,將來去邊度旅行都要做檢測,或者某啲高風險行業要衡常檢測,係咪話痛就唔做先。去某啲地區都要打預防針啦。咁怕痛,啲人就唔好去旅行啦~

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 02:01 PM 發表

阿爺專打獨裁財伐集團,平衡社會各方利益。因此,西方財伐集團政府定義中共是邪惡的獨裁政權就係咁解。
解釋:世界上所有政黨是自私自利的,衹有中國共產黨是唯一一個為人民大眾謀幸福的,為人民服務的政黨。是世上絕無僅有,不跟世俗同流,因而變成邪惡。 ...
過往中醫藥一直被否定質疑, 今次美國肺炎就係中醫藥翻身平反嘅機會,亞爺加油💪打倒西醫藥霸權,為我哋幾千年中醫藥吐氣揚眉!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-30 05:20 PM 發表

今日到我試整你個蕃茄魚啦
要落檸檬係咪?
有檸檬就劃龍點晴,味道唔一樣嘅,記得魚要炸乾身啲,香口好多。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]