• 瀏覽: 540,733
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
小鳳姐爆show,唯有自己攞個琴出黎,彈住先 🎶🎹🎹🎹🎶🎶

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 12:48 PM 發表
  【831一周年】太子站當事人梁耀霆:爭論有無死人「錯focus」 將向警方民事索償 ...

一年過去,梁耀霆的心裡除了憤怒,更多的是失望和無奈。他質疑社會在831事件上「放錯focus」,花太多時間和精神爭論當晚是否有人死亡,部分人甚至無視真相一口咬定「一定有死人」,卻忽略了一眾受害人。他又慨嘆,港人似乎漸漸淡忘事件,要求港鐵交出閉路電視的案件在3月有裁決 ...
所有曱甴嘅人生根本就錯哂focus啦

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 04:39 PM 發表

曱甴真乞人憎, 疫情好少少又搞事
睇嚟之後14日好可能又爆發
香港曱甴太多
無三五七年都好難回復正常
經濟繼續差落去
到佢哋見到國內同澳門同胞開開心心遊山玩水
自己卻憂柴憂米就知咩叫攞嚟衰

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-8-30 05:03 PM 發表

所有曱甴嘅人生根本就錯哂focus啦
乜佢哋終於清醒係無人死?依家就係度話錯focus?

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 04:39 PM 發表

曱甴真乞人憎, 疫情好少少又搞事
睇嚟之後14日好可能又爆發
我覺得今次再爆,政府就應該把握機會大造文章攻擊黑暴

如果唔係有隱藏病人,點會咁易一有大規模感染?所以一定要全民測試

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-8-30 02:33 PM 發表

我中意食美心D西餅多D, 又平又好味
反而呢排幫襯富臨集團比較多
美心西餅就悶啲囉,唔夠A1,山崎咁多新口味

澳門僧香港咪因為帛金豪, 其實有時都叫D黃人綠人唔好成日罵事野火頭, 就好似唔封殺華為的國家俾班人唱衰做共狗, 人地國家有天災, 都要被人話用左大陸劣質建築材料, 所以抵死, 無啦啦野咁多仇口做咩野。 台灣個時送幾個口罩, 就要人向佢行大禮, 人地唔肯就唱衰人做共狗, 係咁激嬲週邊國家。

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-8-30 04:51 PM 發表

澳門而家係極度仇視我哋。粵澳通關附帶有個溶斷機制,馬交只要岀現一宗確診(不論本地還是輸入個案)溶斷即時啟動,澳入粵需要回復14日隔離政策。 ...
澳門人其實都好多黃人

我一向有睇d youtuber打機,最近國家法呢大班澳門人先浮出來話愛國(乜澳門唔係一直有23條咩

引用:
原帖由 kenywj 於 2020-8-30 05:08 PM 發表

乜佢哋終於清醒係無人死?依家就係度話錯focus?
條友係想個focus落返喺佢自己身上咋

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2020-8-30 05:09 PM 發表

美心西餅就悶啲囉,唔夠A1,山崎咁多新口味
唔會影響到支持美心呢樣野。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 04:51 PM 發表

琉球皇世代歸漢,日占後琉球人浴血抗日,力求蔣公救援,可惜國民黨無能,琉球人衹有活在痛苦之下。
現在也是,琉球人自稱中國人,相信痛苦指數超越東亞病夫時的有志中國之仕。 ...
我上次去沖繩參觀咗首里城, 雖然日本政府美化咗D內容, 但入面都講咗好多琉球皇朝比日本欺壓既歷史
我仲參觀咗平和祈念公園入面有D展覽講美日沖繩戰役, 睇完之後真係覺得琉球人好慘
因為琉球人有好多唔同方言, 皇軍驚佢哋做間諜, 將D講方言既琉球人殺死
D皇軍搶晒D平民糧食, 夾硬迫D平民去做人盾, 仲要強姦婦女, 咩都做齊
最後皇軍知道自己就嚟輸, 就呃D琉球人美軍殘暴, 迫D平民去集體自殺
後嚟好在有個日裔美國人做翻譯, 說服咗D琉球人唔好去自殺, 先救咗部份人性命
但之後美國將琉球比返日本, 真係送羊入虎口
https://zh.wikipedia.org/wiki/沖繩島戰役

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-30 09:58 AM 發表

禾上次Decode錯,叫了qq妹妹一聲qqee,結果收了一隻豬印,所以禾從此學乖了,改了口叫qq妹妹
我唔記得有🐷過你喎師兄

香港黃人呢個問題可以話係無法解決, 可以限制到佢地唔搞暴動已經好好。 其實大陸都有唔少人反共, 都係因為黃人綠人極端排華, 所以先令大陸人視黃人綠人為最大敵人, 要首先對付佢地。

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-8-30 12:50 AM 發表

好的啊qq姐,等通關後我地請總舵主發號司令

PS. 師姐一定係IT人,只有IT人先會咁鍾意decipher人地嘅秘密。但係又真係比你decrypt到,好野👍
no laa
i m agent q😈
特務q😏

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 05:10 PM 發表
澳門僧香港咪因為帛金豪, 其實有時都叫D黃人綠人唔好成日罵事野火頭, 就好似唔封殺華為的國家俾班人唱衰做共狗, 人地國家有天災, 都要被人話用左大陸劣質建築材料, 所以抵死, 無啦啦野咁多仇口做咩野。 台灣個時送幾個口罩, 就要人向佢行大禮, 人地唔肯就唱衰人做共狗, 係咁激嬲週邊國家。 ...
香港好多黃畜都無咩人性
就好似之前天鴿搞到澳門水浸死咗好多人, 件黃狗傑賤仲要係度幸災樂禍
比人鬧爆佢都唔道歉, 人無恥, 便無敵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]