• 瀏覽: 540,729
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
其實間間店都好大可能有黃人來搞事, 而大多數唔敢出聲, 因為見到美心同吉野家高調清理黃人之後, 俾黑暴搞。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:50 AM 發表

師姐,妳簡直係一本美食字典呀🤩
😂😂😂😂為食啫。

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-8-29 10:46 PM 發表

因為呆灣充斥假新聞日日抹黑大陸,我幾年前過呆灣影婚紗相,當年正正佔中,去到當地d人都話你地香港人俾大陸欺壓到無自由

呆灣人好多都係自小被假新聞洗腦啦...其實我都同情佢地ga ...
講件真人真事
我鄉下有個妹子三十一、二歲仍未有對象
係國內這個歲數已沒有市場
除非做後媽
經人介紹決定嫁去呆灣
但不足2個月
寧願成為棄婦都要執包服回來
何故?
因係呆灣生活比不上國內二、三線城市的農村生活

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-8-30 11:40 AM 發表
有人想重演721,煽動人31號出嚟搞事?
唔知點解,我覺得好小事

引用:
原帖由 ET0101 於 2020-8-30 12:18 PM 發表

講件真人真事
我鄉下有個妹子三十一、二歲仍未有對象
係國內這個歲數已沒有市場
除非做後媽
經人介紹決定嫁去呆灣
但不足2個月
寧願成為棄婦都要執包服回來
何故?
因係呆灣生活比不上國內二、三線城市的農村生活 ...
點會無?係佢眼角高而已。

不過既然初婚係自己去台灣送頭,二婚要求應該會低好多。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:30 AM 發表

係呀!佢啲香味就係能夠香全屋(細屋來計)!而家好多生菓都變哂咁,連香蕉都無乜香味
傳說清朝慈禧時代,宮中有一畢支出叫「聞香」,其實係宮中各處要放新鮮生果,等慈禧聞到果香

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-30 12:04 PM 發表

我都有諗過,呢班人一定係背後有大台,今次應該係大台安排佢地走。
個蛇頭係黑社會,可能個任務係出到海就殺人滅口。
黑社會都未必會做冇必要踩落政治漩渦,呆灣嘅就唔敢講。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-29 11:14 PM 發表

我喺公司黃人面前都講過,話呆灣又殘又舊,好多地方都差過深水埗舊樓。佢地唔信喎,仲問我係咪好多年前去,同佢地想像非常不同。佢地接受唔到。到後尾有個non香港人搭嘴話佢唔想去呆灣因為又殘又舊感覺落後,班黃人先無聲出 ...
反問返佢:其實你幾時有去過?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 12:16 PM 發表

我一向是男人流血不流淚的個性,幾拾嵗人(小孩時除外)從來沒有因困難苦楚而令我流淚。但估唔到自去年起,見到正義感人的畫面我會感動流淚。
幾拾年了,人在變,也應該流下男兒淚的時候了! ...
其實有點正義感,同情心嘅正常人見倒果啲畫面,甚至聽倒發生乜事都會流淚。師兄適量發洩都係好事,對身心都健康啲

有個認識嘅現職警長,都話忍唔住流過。佢地覺得如果可以升級武力的話,係有能力對付堆黑暴,但係又唔能夠出手。我地平民就話可以盡量逃避唔睇唔聽唔跟進,但係佢地又唔得。所以我一直好感恩香港有呢支咁值得令香港人引以為傲嘅警隊

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 11:09 AM 發表

師兄聽嚟食評口水都流,今晚叫老虎整碟擂椒皮蛋食
腰師兄,擂椒皮蛋正!
我平時唔多飲啤酒嘅,但食皮蛋果陣我鐘意飲下啤酒,兩者真系絕佳拍檔,皮蛋+啤酒一齊真系好好味!

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 11:13 AM 發表

撈偏門的,都知道有咩可以做,有咩唔可以做

想繼續偷鷄揾食,還是一鑊打沉,走私蛇頭自己會識揀
地下秩序如果搞亂咗,咁呢件蛇頭返到香港都被行家對付

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 12:07 PM 發表
三十年前, 台灣工資係大陸四五十倍, 依家只有兩,三倍, 如果同一線城市比較其實相差唔遠, 大陸6億人收入低於一千係計埋無工作的小孩同老人的平均數, 假設一家五口只有一人工作收入一萬, 平均每人只有二千。 而台灣有五, 六成人收入低於7000係無計無工作的小孩同老人, 計埋可能得2,3千。 ...
但大陸生活方便過呆灣好多,至少有網購同微信支付
係呆灣淘寶個運費貴過hk
市區又無低保房同公屋,唔化算

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-30 12:23 PM 發表

傳說清朝慈禧時代,宮中有一畢支出叫「聞香」,其實係宮中各處要放新鮮生果,等慈禧聞到果香
即是負責專門搵夠香味嘅生果番來,同確保啲生果夠新鮮?
但係如果唔知定搵咗啲太后唔鍾意嘅味道番來,唔知會點屎法

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-8-30 11:31 AM 發表

個人經驗, 可能係個別經理架行為, 以我這一年幫襯O個幾間大X樂, 都沒見過這個箱
我樓下間果間大家樂同一粥面幫襯咗咁耐都無見過呢個箱
反而炑八請咗個黃員工,次次帶政府口罩去買外賣,態度都奇差

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 10:21 AM 發表

聽返嚟本來繼續用的但軟飯王獅子開大口開會個時仲媽叉快活領導,所以才換的,而家去地無代言人
連劉華,黎明都得罪得既,呢D人唔話自己黃點可能搵到食.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]