• 瀏覽: 540,724
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 微塵一粒 於 29-8-2020 21:48 發表

係囉,我一睇,就覺得得嗰3片咁少,低b...
好傷心喜茶執左咁多間,我只係飲過一次咋,我覺得佢真係無咩偷工減料算抵飲...有個同事好鍾意飲Share Tea, 佢聽過喜茶個大名就去試飲,返黎話足料飲唔慣,佢都係鍾意飲香精糖精多啲... ...
喜茶我哋可以等開關過深圳飲

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-8-30 11:40 AM 發表
有人想重演721,煽動人31號出嚟搞事?
唔知陳彥霖家人可唔可以申請禁用任何有關陳彥霖的活動?  覺得佢地好慘, 陳彥霖個名聲亦都被濫用....

大家樂捐款箱應該同吉野家獅子狗海報一樣, 只係吉野家高調清理黃人, 大家樂唔理。 有好多國家的公司都因為避免請到黃人, 而要求檢查求職人士的社交網站帳戶。

引用:
原帖由 akanesk 於 29-8-2020 22:04 發表
大家識做...

啲黃店大多名不經傳,唔方會幫襯

其實佢哋做黃店,都喺因為少人識,借做黃店呃黃人去幫襯

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-8-30 11:43 AM 發表

咁都係幫襯美心穩陣啲
係有人見大家樂收銀處放咗個毒果籌款箱,不過有位師兄/姐話佢幫襯開果間從來冇見過,所以可能係個別分店有黃經理啫。只係美心就最穩陣。。。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 29-8-2020 22:13 發表
我在網上睇到有藍醫護爆料,話黃絲曱甴醫護去申請做檢測員原文一字不漏打出來:

”D YC 醫護成日話唔贊成全民檢測又話送中,點知個個YC又報名做檢測員,$500-$800/hr, 每次六小時,做一次已有最少$3000。而家報名嘅YC超多,仲話要撩入D BC, 撩 ...
正式見錢開眼

引用:
原帖由 TWSK73 於 2020-8-30 11:41 AM 發表

最經典的大陸人食唔起茶葉蛋
呆蛙真係比倒好多笑料呢知世界 武統之後唔好趕哂走,希望留番兩隻喺動物園

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-30 10:06 AM 發表

咁簡單就係要俾大陸捉人?其中有幾個未夠18歲16歲犯法都唔需要坐監,點解要走佢哋父母白痴?最有問題係16歲越南籍嗰個,當初暴動下手最兇狠嘅應該係呆灣越南嘅雇傭兵,會唔會呢個越南仔唔可以俾捉到?怕佢審訊時爆大鑊, 咁就要佢走 ,走嘅過程冇保證㗎,分分鐘浮屍公海,到時又可以插賊贓嫁禍!臺灣好陰險毒辣由佔中一直對香港使陰招,呢次12條白痴係俾大陸海警救咗! ...
我都有諗過,呢班人一定係背後有大台,今次應該係大台安排佢地走。
個蛇頭係黑社會,可能個任務係出到海就殺人滅口。

三十年前, 台灣工資係大陸四五十倍, 依家只有兩,三倍, 如果同一線城市比較其實相差唔遠, 大陸6億人收入低於一千係計埋無工作的小孩同老人的平均數, 假設一家五口只有一人工作收入一萬, 平均每人只有二千。 而台灣有五, 六成人收入低於7000係無計無工作的小孩同老人, 計埋可能得2,3千。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 10:21 AM 發表

聽返嚟本來繼續用的但軟飯王獅子開大口開會個時仲媽叉快活領導,所以才換的,而家去地無代言人
咪好囉,原先可能驚換人會俾人打爆間舖,而家有哂理由。個賤人可能諗住自己係黃人代表,大快活唔敢換佢,佢又係幫大快活加入黃色圈所以叫到咁貴又口衰衰。抵死。

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-30 11:03 AM 發表

我想起皮蛋這美食,在老外眼中卻用「噁心」來形容,所以要老外評中菜,會因文化差異而失真;溏心嫩滑的皮蛋,咬下去微麻舌的感覺配合彈牙透明涼粉色的蛋白,想起也口水直流;

小二,來一客紫薑海哲皮蛋,再來一客蒜泥白肉和鎮江餚肉; ...
有啲西方野食都好垃圾,我地都唔知點解佢地會食啦~
所以一開始車軚人搵西人黎食同埋評分,我覺得本書係俾西人睇架啫,我地華人係無參考價值。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 10:49 AM 發表

美女與野獸,我中學同學去地全部一致認為阿嫂當初係鬼遮眼才和我一起仲開玩笑問我搵左咩降頭,家母當年都好擔心怕她玩玩下而且婆媳關係都大問題,奶奶成日啫住新抱的但日久見人心結婚後家母都贊老婆,到家母病個2年老虎都照顧得好好家母還說新抱無得頂,家母走時最傷心係老虎,老虎性格剛烈湘妹子但你對她好她會對你更好,但她對我說如我搞三搞四就夜晚剪左我沖走去 ...
剪咗唔緊要沖咗呢!😏就~~~~~~~~~絕

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 11:32 AM 發表

多謝妹妹師兄!諗起以前呀哥對我啲教導,我又滾動到雙眼微紅喇
我一向是男人流血不流淚的個性,幾拾嵗人(小孩時除外)從來沒有因困難苦楚而令我流淚。但估唔到自去年起,見到正義感人的畫面我會感動流淚。
幾拾年了,人在變,也應該流下男兒淚的時候了!

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2020-8-30 09:52 AM 發表

我班中學同學群組都係,大家都知道有吾同立場既人,但基本上都協議咗吾講政治,有啲偏激既就自動消失
妳識啲偏激嘅會自動消失都唔算好偏激了,起碼唔會死chur住講歪理
之前有個唔算太圍內嘅黃物,喺谷度放污糟辣眼嘢,有次我忍唔住問佢係咪真係信警察有殺人同強姦人,佢冇直接答我,可能佢都冇諗過我咁直接問佢,只係話啲小朋友好可憐 之後同谷裡面圍內幾個出嚟,講番件事,佢地都叫我以後咪理佢。但係果次之後,隻黃物都冇放啲污糟嘢喇,其實適時表態至啱

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 09:42 AM 發表

美心集團董事每年分紅全靠美心月餅收入,其他收入全部歸入所有管理層/員工的花紅及加薪。
去年咁搞法,美心管理層一定大流血,員工加薪無望。
有糧出以經還神囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]