• 瀏覽: 540,968
  • 回覆: 7,449
  • 追帖: 157
+439
引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-30 01:34 AM 發表

係 完全唔香的!大家有機會去廣西見到百色香杧不要錯過,香!
師姐,妳簡直係一本美食字典呀🤩

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-8-30 10:16 AM 發表

奇兄,要用恆常措應對疫情新常態,而不是動不動全部拉閘放狗避疫,要做到這種恆常措施,平宜及方便的檢測方法是必須的。

希望新檢測方法,可以快啲推出上市 ...
希望祖國快點推出快速試劑如奇兄所說10分鐘有結果如價錢控制在百元下,到時出了健康碼出入境各驗一次對自己和民眾也有個保障

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 10:49 AM 發表

美女與野獸,我中學同學去地全部一致認為阿嫂當初係鬼遮眼才和我一起仲開玩笑問我搵左咩降頭,家母當年都好擔心怕她玩玩下而且婆媳關係都大問題,奶奶成日啫住新抱的但日久見人生結婚後家母都贊老婆,到家母病個2年老虎都照顧得好好家母還說新抱無得頂,家母走時最傷心係老虎,老虎性格剛烈湘妹子但你對她好她會對你更好,但她對我說如我搞三搞四就夜晚剪左我沖走去 ...
腰哥,你真太謙了。湘妹情重啊,也是你前世修來的福氣。
難得家中厚道,福氣盈門🧧🧧🧧🧧🧧,好好珍惜眼前人!👍👍👍🙏

好多人話蔣介石當年帶左大陸好多錢去台灣, 台灣先有今日。

引用:
原帖由 Chilie 於 2020-8-30 10:47 AM 發表

舊年年尾有人影倒大家樂幫蘋果日報日慈善基籌款。可能係個別分店行為,不過我萬一食快餐都只係美心了😉
今天吃美心

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-8-30 10:59 AM 發表

腰哥,你真太謙了。湘妹情重啊,也是你前世修來的福氣。
難得家中厚道,福氣盈門🧧🧧🧧🧧🧧,好好珍惜眼前人!👍👍👍🙏
當然要珍惜白頭到老啦,老虎有時會偷入嚟學野的

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 10:38 AM 發表

我認同美食天堂不過係30年前,求其街邊整串煙仔牛雜都比現在咩米屎蓮個D好食
我都唔知愚港人這樣重視米屎蓮為什麼,中國人美食要班鬼佬評價評論再比星你真係對牛彈琴囉,比份牛雜去地都唔敢食啦 ...
我想起皮蛋這美食,在老外眼中卻用「噁心」來形容,所以要老外評中菜,會因文化差異而失真;溏心嫩滑的皮蛋,咬下去微麻舌的感覺配合彈牙透明涼粉色的蛋白,想起也口水直流;

小二,來一客紫薑海哲皮蛋,再來一客蒜泥白肉和鎮江餚肉;

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-30 11:02 AM 發表

當然要珍惜白頭到老啦,老虎有時會偷入嚟學野的
👍👍👍👍👍🍻🏋️‍♂️🙏

引用:
原帖由 naly 於 2020-8-30 11:00 AM 發表
好多人話蔣介石當年帶左大陸好多錢去台灣, 台灣先有今日。
46年開始把全中國黃金陸陸續續運到台灣,把國有銀行都差不多清空,八國聯軍搶走我國民物國寶白銀黃金,31年開始到小日搶搶搶,但最搶得多就係光頭蔣的國民黨,如果不是這些黃金國寶呆灣就運作唔到仲做到四小龍

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-30 11:00 AM 發表

今天吃美心
有無用減3蚊劵呀

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-30 11:03 AM 發表

我想起皮蛋這美食,在老外眼中卻用「噁心」來形容,所以要老外評中菜,會因文化差異而失真;溏心嫩滑的皮蛋,咬下去微麻舌的感覺配合彈牙透明涼粉色的蛋白,想起也口水直流;

小二,來一客紫薑海哲皮蛋,再來一客蒜泥白肉和鎮江餚肉; ...
師兄聽嚟食評口水都流,今晚叫老虎整碟擂椒皮蛋食

所以咪有人話台灣當時一千萬人搶4,5億人財產, 之後發達仲要講到自己好勁。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-8-29 05:54 PM 發表

最深利錢就係卑鄙月盒,綠豆沙值幾多錢一?老式月餅嘅糖漿要隔年煮定,一年嘅倉租都唔小,但卑鄙月餅嘅用料係可以趕出嚟,好賣加班整都得,但老式月餅係冇得趕出嚟,呢間餅店老闆前世唔修自己一手創造嘅事業俾個仔敗哂! ...
既然中國人地方賣不到大奸卑鄙月餅,咁就叫牠主子佢老尾人買,或者去叫呆灣人幫襯啦

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2020-8-29 03:28 PM 發表
各位版友, 請支持政府的全民檢測  
己預約,9月1日19:30時,絕不擔心曱甴搞事,因為我相信港區國安法作後盾!

引用:
原帖由 eman666 於 2020-8-30 06:16 AM 發表

有冇微博關於隻臭🐔D衰野post,post上來睇吓?
因我上過微傅,搵唔到講佢D衰野,只見隻臭🐔D劇集及佢套垃圾後生仔傾計的宣傳。
所以大家要將佢D衰野推上微博及廣傳 ...
FYY個微博粉絲數得488,連姜大衞,賴慰玲都有過萬粉絲。咁都算係反映咗乜事了🙂

附件

Screenshot_20200830_105708.jpg(158.78 KB)

Screenshot_20200830_105641.jpg(103.94 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]