• 瀏覽: 17,469
  • 回覆: 213
+31
再次證明黃絲全部冇腦

啊唔緊要, 盲搶282同盲搶生果報的市民都一樣, 大把多餘錢驚發毛

引用:
原帖由 A1000 於 2020-8-12 07:45 AM 發表
業績和盈利前景乏善可陳的壹傳媒,股價連續兩日大幅異動,令市場嘩然。分析員俱直指該公司昨日收市價逾一元,沒有任何實質因素可以支持,未來股價或會很快掉頭下跌。擔心投資者盲目衝入市場跟大隊買,只會製造逃生門供莊家散貨,最終受損只會是「盲搶貨」的散戶或投資初哥。

轉載 ~事實上,壹傳媒六月時曾公布,截至今年三月底止全年度股東應佔虧損逾四點一五億元,按年擴逾百分之廿二,而過去五年累蝕逾十九億元。在過去十年 ...
白痴仔永遠都係白痴仔,condom永遠都係condom

白撚癡

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-8-12 08:36 AM 發表
尋日散戶入市接火棒 應該唔多
估計係有人藉股市 俾錢某人/團體做野
Good point!

官司纏身有排燒錢,黎智英劈價賣產套現。

引用:
原帖由 simonw0711 於 2020-8-12 23:37 發表
啊唔緊要, 盲搶282同盲搶生果報的市民都一樣, 大把多餘錢驚發毛
石沉大海。

引用:
原帖由 touya08 於 2020-8-12 23:47 發表

白痴仔永遠都係白痴仔,condom永遠都係condom
用完即棄。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-8-13 00:34 發表
白撚癡

信者失救。

佢哋手上D貨,揸一世都冇人會要。

引用:
原帖由 輪大碩士仔 於 2020-8-12 08:28 AM 發表
毒犯家族好葡萄
有貨走左未?!

香港老實商人多👻

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-8-12 08:17 PM 發表
其實呢D股邊有人買架?

仙股果陣,無乜上落,買來都賺唔到錢,唔買

升到一蚊啦,比起仙股果陣,升左好多倍,而且要成萬蚊一手,更加無人買啦

所以我就唔係好信有幾多散戶初哥中招囉 ...
仙過東方

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-12 07:58 AM 發表
佢地就係有一股英雄感,諗住買股票就救到肥佬黎,所以訓身支持,今日好大機會散水,睇下又有幾多人跳樓
盲撐就唔好諗住賺錢
蝕左就由佢
想賺錢即係自私、出賣手足

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]