• 瀏覽: 17,428
  • 回覆: 213
+31
引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-8-12 19:30 發表

明天可能繼續插。
好快有人插手做野!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-8-12 19:33 發表

又製造一班壹傳媒苦主😔😔😔
可以當牆紙噉樣貼,留為紀念。

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-12 19:42 發表
好快板煮做野, 兼扣 20 分. 師弟我領過野.
唔係啩?

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-12 19:56 發表

傻嘅, 目的已達, 荔枝鷹宜不得 "年年易塌易" 跌番落一毫子 (你班傻散學人玩123紅綠燈契弟走得摩, 活該), 所有放出去游水嘅股份回番塘. 袋裡面又多番10零廿億 (成功籌集咗 "我要攬炒" 資金), 足夠出糧俾班蝗屍暴徒, 睇戲喇, 貧道喺你地慶祝庚子年已經預告咗夏秋之間必有動亂, 依家睇, 嚟腎喇. ...

引用:
原帖由 A1000 於 2020-8-12 07:45 AM 發表
業績和盈利前景乏善可陳的壹傳媒,股價連續兩日大幅異動,令市場嘩然。分析員俱直指該公司昨日收市價逾一元,沒有任何實質因素可以支持,未來股價或會很快掉頭下跌。擔心投資者盲目衝入市場跟大隊買,只會製造逃生門供莊家散貨,最終受損只會是「盲搶貨」的散戶或投資初哥。

轉載 ~事實上,壹傳媒六月時曾公布,截至今年三月底止全年度股東應佔虧損逾四點一五億元,按年擴逾百分之廿二,而過去五年累蝕逾十九億元。在過去十年 ...
蠢撚們,唔好放啊,等肥佬黎一坐監,又升過,呢次升到3蚊啊,等下啦

損唔損手唔係你講

有人買報紙任人攞 又損唔損手?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-8-12 20:17 發表
其實呢D股邊有人買架?

仙股果陣,無乜上落,買來都賺唔到錢,唔買

升到一蚊啦,比起仙股果陣,升左好多倍,而且要成萬蚊一手,更加無人買啦

所以我就唔係好信有幾多散戶初哥中招囉 ...
想揾快錢咪中伏囉!

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-12 20:36 發表

仲使估.
中伏!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-12 20:41 發表

看來你唔熟股市
瘦田無人耕
耕開有人爭

大家都是想答順風車
炒一轉,大儍搵2儍
接火棒的遊戲
甚麼股重要嗎? 都只是個 number
家下賭股票係收風,唔係睇業績架!

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-12 07:58 AM 發表
佢地就係有一股英雄感,諗住買股票就救到肥佬黎,所以訓身支持,今日好大機會散水,睇下又有幾多人跳樓
如果純粹係支持肥佬黎,都唔會買得多啦!輸咗咪當捐錢比佢囉!

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2020-8-12 20:51 發表

好多人都係貪,諗住快買快賣,而家只係玩搶櫈仔遊戲。到時唔好賴政府冇監管好就得啦!
我一早講咗。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-8-12 09:22 PM 發表

你話完就完, 老幾

引用:
原帖由 上環 於 2020-8-12 09:33 PM 發表

蠢撚們,唔好放啊,等肥佬黎一坐監,又升過,呢次升到3蚊啊,等下啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]