• 瀏覽: 30,205
  • 回覆: 312
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-12 01:00 AM 發表

好想知如果呢幾條友走入美國大使館要求庇護,咁點算.
一齊拉曬,然後封館

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-12 01:00 AM 發表

好想知如果呢幾條友走入美國大使館要求庇護,咁點算.
『港區國安法第42條列明,除非法官有充足理由相信被告「不會繼續實施危害國家安全行為」,否則不准保釋』

之前大部份都畀保釋,所以唔知係律政司責任定主審責任,國安法响『心』黃人手裡,隨時只係得個樣

正如之前所講,無左黎智英,再有反政府示威,日後老共搵咩來賴? 又點會拉鳩佢

引用:
原帖由 12345678 於 2020-8-12 12:42 AM 發表

港區國安法實施超過1個月,警方國安處前日(10日)拘捕壹傳媒黎智英、其兩名兒子、4名壹傳媒高層以及另外3人,涉勾結外國勢...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200812/photo/bkn-20200812000441729-0812_00822_001_01b.jpg?20200812003814

原來要50萬保釋金再凍結5000萬現金,唔怪 ...
正奇怪收黑金犯國安法也不用凍結資產?原來己經做了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-8-12 01:09 AM 發表

肥佬黎放番岀來 凍結左5000萬資產!

如果佢等錢使明天大手沽壹仔套現 
咁呢兩日接貨果啲咪蝕到仆街
凍結咗?點放?明天照理應該停牌!

D人買10份蘋果日報, 睇下佢地買到幾多日.

引用:
原帖由 12345678 於 2020-8-12 12:42 AM 發表

港區國安法實施超過1個月,警方國安處前日(10日)拘捕壹傳媒黎智英、其兩名兒子、4名壹傳媒高層以及另外3人,涉勾結外國勢...

?20200812003814

就因為人哋有5000萬現金可供凍結,就引申到一堆指控?Come on!

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-8-12 01:33 AM 發表

『港區國安法第42條列明,除非法官有充足理由相信被告「不會繼續實施危害國家安全行為」,否則不准保釋』

之前大部份都畀保釋,所以唔知係律政司責任定主審責任,國安法响『心』黃人手裡,隨時只係得個樣 ...
喂!法官都係特登揀過囉喎,一唔啱心水又『心』黃人?

賤格契弟腦癌黎要用好多錢才可保釋, 又要準備燒銀紙請狀棍打官司... 難怪要出橫手在股票市場呃錢掠水了... 今次證監詐傻扮懵扮盲當睇唔到, 比黑傳媒在股票市場呃了兩日錢都冇立即停牌交報告, 比班港奸套了很多憶落袋, 好明顯證監內有不少港奸人渣內鬼啊!ICAC要開File調查證監才是啊...

引用:

?20200812003814

年年蝕大錢 竟然仲未破產!十幾年喇。。。。 D 錢真係變出嚟!

唔夠料梗要放人啦

國安處安排係

南下北上的龍
我支持香港警察,你們可以打我了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-12 01:18 AM 發表

突然覺得肥佬黎好可憐
請問佢邊一忽可憐?

唔計政治立場丫,就係講以前壹仔班狗仔隊玩死幾多家庭玩死幾多藝人?

佢「可憐」?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-8-12 01:33 AM 發表

之前大部份都畀保釋,所以唔知係律政司責任定主審責任,國安法响『心』黃人手裡,隨時只係得個樣 ...
呢個應該係國安警問題,一般程序係 警方比唔比保釋先 如果警方決定唔到咪射波比律政,如果唔比保釋 犯人咪同法官申請,所以現在未上庭應該係警方比佢保釋

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-8-12 01:09 AM 發表

肥佬黎放番岀來 凍結左5000萬資產!

如果佢等錢使明天大手沽壹仔套現
咁呢兩日接貨果啲咪蝕到仆街
今日都賺唔少啦、使乜等聽日、自然有人操作

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]