• 瀏覽: 32,150
  • 回覆: 312
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-8-12 01:14 AM 發表
挑! 
放完可以再拉啫!我信車公
今年只係過左一半,仲有半年玩
啱喇!信車公都唔好信林鄭。

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-8-12 01:36 AM 發表
正如之前所講,無左黎智英,再有反政府示威,日後老共搵咩來賴? 又點會拉鳩佢
一雞死一雞鳴

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-12 09:55 AM 發表

無罪假定
國安前提下不同考慮這些,你看尾國有嗎?

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-12 01:40 AM 發表
D人買10份蘋果日報, 睇下佢地買到幾多日.
果d堅攪笑…………堅無鬼用

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-8-12 01:40 AM 發表
D人買10份蘋果日報, 睇下佢地買到幾多日.
真係一出手,便知有沒有………

原來一出手,只能買10份蘋果………明天買0份………

引用:
原帖由 加燦 於 2020-8-12 01:31 AM 發表
中央政府係想CIA替天行道。
DGSE , MI6 , CIA等組織慣常手法,幾年前在敘利亞響朵的「白頭盔」組織被俄羅斯揭發造假後,嗰條白頭佬橫屍街頭。

https://zh.wikipedia.org/wiki/白頭盔

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-12 11:18 AM 發表

起碼我唔會做傷天害理嘅事,唔似得有啲人走去做「香港暴徒」
係呀,香港啲暴徒就係做傷天害理嘅事呀,你真係講得啱👍

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-12 01:00 AM 發表

好想知如果呢幾條友走入美國大使館要求庇護,咁點算.
咁咪封咗蘋果日報及凍結他其下資產

吊你老母
証監又是黃人
任毒果爆升

張達明:人大常委決定以中國特色法律制度處理香港問題
全國人大常委會昨日通過相關《決定》,第六屆立法會延任不少於1年。港大法律學院首席講師張達明認為,有關《決定》在政治上解決問題,但同時突顯香港已非再實行基本法及普通法,用中國特色法律制度處理香港問題,實踐全面管治權。

對於能否用法律程序挑戰人大常委會決定,張達明在本台節目《千禧年代》表示,由於基本法的解釋權在人大常委會,因此可說是不容挑戰。被問到會否影響基本法的莊嚴,張達明說,要視乎從甚麼角度看,當年草擬基本法時很嚴謹,透過廣泛諮詢,由全國人大通過,而今次人大常委會無經過諮詢,經一日討論便作出決定。

另外,今次決定並無指明早前參選被裁定提名無效的4名現任議員不能延任,張達明認為是「高招」,因做法會令民主派就是否留任而「分裂」。

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-12 01:09 AM 發表

保釋,反正佢都無法離開香港。
夠膽咪走囉,凍結咗嘅即時充公,連報紙都要執埋,連根拔起

引用:
原帖由 972056586 於 2020-8-12 08:38 AM 發表

其實佢一早講無諗住走,坐定定比人拉,估唔到2個仔咁有義氣留响度一齊坐
錯就要認,打就要企定。有乜義氣可言呀呢啲仆街!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]