• 瀏覽: 2,508
  • 回覆: 31
如題
美國應該好快正式同台灣恢復正式外交關係。

係美台官方外交。

重點係駐軍同獨立

人地話係多謝習主席
玩緊極限外交咋
大陸一黎料,美國即縮啦

引用:
原帖由 lostlostlost 於 2020-8-12 12:10 AM 發表
如題 美國應該好快正式同台灣恢復正式外交關係。
台偽吹美國衛生部長訪台係史無前例最高級
事實係中美建交後,今次係第5個部長級別訪台
基本上唔係美國總統、國安顧問、國務卿、國防部長,就冇太多特殊意義
美國故然係挑釁,但仍未到撕破臉程度
萬一美國真係要撕破臉,代表武力係必然,但唔代表立即行動

引用:
原帖由 lostlostlost 於 2020-8-12 00:10 發表
如題
誰容許分列國家,誰容許土地被外國占據。誰就是賣國者。誰想做歷史的罪人?

引用:
原帖由 oyear 於 2020-8-12 07:18 AM 發表
人地話係多謝習主席
玩緊極限外交咋
大陸一黎料,美國即縮啦
https://www.hk01.com/台灣新聞/509047/美衛生部長訪台-阿扎爾致詞疑口誤-感謝-習主席-歡迎我來台

引用:
原帖由 lostlostlost 於 2020-8-12 12:10 AM 發表
如題
加州毒立可能更快!今早報紙都有講腫桶要避槍擊喎!

引用:
如題
呆灣只係棋子.
被動。

可等三個月,
DT落台.
出兵,為了傻普?
意義不大.

不過, 呆灣不斷制造機會比大陸,
中國民衆並不是班美國蠢人,
維護中國領土完整.
意願越來越強.

你估美國肯唔肯放棄大陸境內啲生意?

中美兩個如同兩公婆耍花槍,如果玩到離婚了,仲點玩呀?

何況台灣只是一個隻狗,美國會為一隻狗同中國離婚?

時機成熟, 一定會.

引用:
如題
咁我好快就可以見到菜菜子被落孖葉遊街示眾嘅場面,好似肥佬黎咁樣!

恭喜哂!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]