• 瀏覽: 12,120
  • 回覆: 181
+3
引用:
原帖由 世界充滿謊言 於 2020-8-11 07:47 PM 發表
立法會議員一定要政治審查,直系親屬擁有外國籍,不能參選立法會議員.
'
香港政府冇鬼用。。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-12 04:26 AM 發表

袁弓夷這貨挺有意思,自己兒媳在建制派
這老東西毫不避嫌,天天YouTube 上罵共產黨
生個孫冇屎忽,尿片錢省不小

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2020-8-12 04:15 AM 發表

'
香港政府冇鬼用。。
因為香港政府有好多鬼

愛國一定要留喺大陸
係傻曱甴先噏得出
你愛老婆都唔會未試過叫雞啦

很多人的愛國主義其實係自私主義. 愛中國想中國強大要超越一切國家, 難道其他國家強大就不行嗎? 其他民族比自己強大不可以嗎? 很多人的愛國愛自己民族的主義是出於人本身自私的劣根性.

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-11 07:35 PM 發表
孫中山愛唔愛國先?個人認為佢愛國。但佢好似允個日本女人,又長期系日本生活。。唔通又唔愛國?我覺得愛唔愛國只有自己知。以前好多華人系外國生活,但對家鄉發展好出力。 ...
孫中山先係最大漢奸,勾結日本及西方國家打中國

其實為利益合作又如何? 好似世上有大把女人都主要係因想過好d嘅生活結婚,但只要老公有為便肯安份持家,甚至慢慢有些感情,這總比你老婆話「我太愛你所以我要勾佬食洋腸奪你家產」可接受吧?

引用:
原帖由 世界充滿謊言 於 2020-8-11 07:47 PM 發表
立法會議員一定要政治審查,直系親屬擁有外國籍,不能參選立法會議員.
Non sense, anyone above 18 years old are individual, one family could have two blues, one yellow or other way around, but this is how Americans train people to believe, sample Taiwan formal president Ma. and get a lot a noise against his two daughters as US citizens.

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-12 04:42 AM 發表

因為香港政府有好多鬼
X2
唉,一次一次甘令人失望。

與天鬥,與地鬥,與人鬥,其樂無窮。果然係死性不改!鬥完右派,依家開始鬥中間派嗱?你地D死蠢以為見到黃色就批鬥就代表自己忠心?遲早鬥到你㗎喇!沒有最左,只有更左。😆😆😆

引用:
原帖由 嘩眾取寵死宅男 於 2020-8-11 07:31 PM 發表
建制派不代表是好東西,但犯民洗腦點火燒人就一定是壞東西
X2

引用:
原帖由 liongdanny 於 2020-8-11 07:23 PM 發表
《港區國安法》自6月30日於香港實施後,多人因此被捕,美國財政部更表示制裁包括特首林鄭月娥在內11名中港官員,部分建制派未有出現在制裁名單,引起社會關注。全國港澳研究會副會長劉兆佳早前接受《觀察者網》訪問,劉兆佳認為建制派人士不一定是愛國者,當中部分人沒有家國情懷,願意跟中國共產黨合作的背後動機不是熱愛國家,而是因為利益。

https://cdn.hk01.com/di/media/images ...
嘩,,好重大發現喎

話明國家機密,建制派還是反對派有第一手資料,還是兩邊都無?

引用:
原帖由 咩野樹 於 2020-8-12 06:53 AM 發表
話明國家機密,建制派還是反對派有第一手資料,還是兩邊都無?
建制派果D人? 官拜幾品啊? 想知國家機密。😂