• 瀏覽: 913
  • 回覆: 26
新冠肺炎疫情開始回落。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君今午(11日)公布,香港新增33宗確診個案,為連續第9天確診數

新冠肺炎疫情開始回落。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君今午(11日)公布,香港新增33宗確診個案,為連續第9天確診數字少於百宗。新增個案中有1宗屬輸入病例,為印度經多哈抵港的海員。其餘32宗為本地確診,累計病例達4182宗。另有逾50宗初步確診。

本地確診個案中,有17宗與之前確診個案相關,其中10宗為家人朋友相聚時受感染。葵涌碼頭再增1宗個案,另有3宗初步確診。廣華醫院群組多2宗病例。

今日亦再多1名印傭確診,她於8月2日開始不適,於7月16日至7月23日間幫朋友照顧一名長者,之後於7月23日至8月3日間入住旺角一間宿舍,並於8月3日至8月6日到新僱主位於大角咀的家中工作,照顧兩名長者。
愈來愈少,系要大陸派人里香港CHECK,先愈來愈少,奇怪

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200811/bkn-20200811124354771-0811_00822_001.html

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-11 05:20 PM 發表
新冠肺炎疫情開始回落。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君今午(11日)公布,香港新增33宗確診個案,為連續第9天確診數

?20200811164422
新冠肺炎疫情開始回落。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君 ...
果然無競爭就無進步

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-11 05:20 PM 發表

?20200811164422

新冠肺炎疫情開始回落。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君 ...
大陸嗰班淘寶醫護嚟香港免檢疫

到時又爆一鑊

多謝大陸醫護

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-8-11 05:24 PM 發表

果然無競爭就無進步
懷疑check病毒既人做假。。同埋深候口水,一D都不準, 是是旦旦吐

明天就50+

33宗確診,近期最低

引用:
原帖由 莫擇機 於 2020-8-11 05:31 PM 發表
明天就50+
班黃人想選擇同唔比大陸里check 一定少

都叫咗你唔好做廢人請菲傭㗎😆
快啲搶鹽搶米搶廁紙,好大件事呀!

肺炎會持續幾十年架

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-11 05:31 PM 發表
33宗確診,近期最低
仲有50宗初步確診

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-11 05:31 PM 發表

懷疑check病毒既人做假。。同埋深候口水,一D都不準, 是是旦旦吐
搵啲無牌中資公司去驗

梗係唔準

垃圾大陸野邊度信得過

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 05:29 PM 發表

大陸嗰班淘寶醫護嚟香港免檢疫

到時又爆一鑊
如果唔爆,閣下會唔會為左講錯說話而講"對唔住"呢3個字呢

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-11 05:30 PM 發表
多謝大陸醫護
佢哋做咗啲乜

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 05:37 PM 發表

搵啲無牌中資公司去驗

梗係唔準

垃圾大陸野邊度信得過
好多手機家電都係大陸做,即係聽你咁講,應該炸死左你

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-11 05:32 PM 發表

班黃人想選擇同唔比大陸里check 一定少
正常一知道啲樣本係送去俾啲無牌中資公司都一定唔會驗

會嫌棄同埋鄙視

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]