• 瀏覽: 2,780
  • 回覆: 48
支持國家人大委員
未來要看特區政府和立法局如何發揮

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-8-12 04:49 AM 發表
爛ロ娟為此決定,好葡萄~
工聯會同本土旺飯飯民在2019到2020激戰在清理連儂場,抗疫

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-8-12 06:45 AM 發表

工聯會同本土旺飯飯民在2019到2020激戰在清理連儂場,抗疫
何君堯先生同本土旺師飯民幾乎埋身戰

本土旺師飯民小林子,小胡子和小許子好戲之人

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-8-12 06:49 AM 發表
本土旺師飯民小林子,小胡子和小許子好戲之人
鄺神經,本土小范子(dq)美國cold stone上身發狂

引用:
原帖由 john117 於 2020-8-11 05:10 PM 發表
全國人大常委會今日(11日)下午閉幕,消息指,常委會以全票通過《香港特別行政區第六屆立法會繼續運作作出決定的議案》,現屆立法會議員將全部延任一年,包括早前報名參選被取消資格的4名民主派。
消息指,現任議員續任時毋須再次宣誓,繼續履行職責不少於一年,直至第七屆立法會任期開始為止;第七屆立法會依法產生後,任期仍為4年。

港府早前引用《緊急法》押後立法會選舉一年,並提請人大常委會就立法會真空期作決定, ...
最重要係今屆立法會雖然延期,但下屆立法會期冇變。冇得話延期係限制咗下一屆立法會期議員嘅職能。亦唔可以講係違反基本法。
中央占咗道德高地,反對派點能爭論都會得唔到,除五眼之外,西方國家嘅支持。

鄺神經在上白色tshirt 全身濕透,狂嚎

呀爺太好人,但香港黃人唔會知足,佢地永遠覺得唔會夠。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 05:33 PM 發表

中國自己弱智好了

唔好當臺灣傻

中國呢啲咁嘅垃圾國家係絕對不可信任
一個兩制回收臺灣已係不可能任務,中央已經好明白。所以中央會維持兩岸現況。
而家只係睇美國或臺灣敢唔敢去挑戰中央對台政策紅線,測試中國會唔會武統臺灣。

國家給予特區更大發揮,如何抗疫,處理民生和社會問題和政治問題

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 05:35 PM 發表

小中國淆底

怯於大美國制裁
人大今次決定係合情合理,務實嘅理智決定。
中央嘅決定,令反對派處於被動,並擺平咗除五眼之外嘅西方國。
一石二鳥。
以美國為首嘅五眼嘛,中國做乜佢哋都會反對。但今次佢哋有可能喺呢決定再大張旗鼓。

人有不測之風雲,希望特區未來無天災橫禍

特區甚麼釘書機事件,721(紅丸案)831死亡事件(挺擊案)子虛烏有

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-8-12 07:09 AM 發表
特區甚麼釘書機事件,721(紅丸案)831死亡事件(挺擊案)子虛烏有

特區釘書機事件721(紅丸案)831死亡事件(挺擊案)特區二大奇怪鬼魂神怪事件

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]