• 瀏覽: 14,387
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
+3
俾班玩多一年,即管當俾佢地守行為一年,如果佢地夠膽在這一年玩野,即犯國安法,以後冇得再入立法會

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-8-11 04:48 PM 發表
不知這對“泛民”議員來說,是禍還是福?看看將來發展吧。
量佢哋都唔夠膽諗亂咁嚟,有國安法坐堂

做法合理 影響亦最細 美帝仲敢唔敢再大造文章 公文袋今鋪都唔敢出聲鳥

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-11 05:01 PM 發表
希望泛民會總辭
你發緊夢呀

有可能佢地未做完議員,已有官司在身要入冊

好快都拉得,做得幾耐丫

大國就是大國,腹能載舟,如此氣道,真是無人能及,一次又一次給犯民機會,老尾豈能相比。但國安法已立,就看看犯民是否浪子回頭,洗心革面定係繼續搞事,再是為反而反,阻礙政府施政,絕不能再留情。

個四條友留得低未必是福,你估仲係以前任你搞事

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-8-11 04:52 PM 發表
阿爺招安,用香港做樣辦給台灣睇。
阿爺: 拿,第日收返台灣,你地都仲有官做,只要歸順就可保命。
「投誠」、「陣前起義」、「投降」,待遇各有不同

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-8-11 04:51 PM 發表
點解放生DQ議員,立法會即又繼續比仆街玩謝多一年,政府施政又癱瘓點算。
即刻又在旺角出現集會

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-11 05:30 PM 發表
本屆好多趕唔切立法的草案, 全部都可以[繼續]立法,
阿爺呢招真係絕.
昨天捉黎智英, 今日可以順利過渡👍

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-8-11 05:31 PM 發表
廢晒班泛民武功, 拉唔拉布都死

老闆都捉埋呀😆

算到盡,最低成本處理法,慳過億行政費。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-8-11 05:40 PM 發表

不如直接解散立法會 由全港政協取代啦

再者 下次選 建制派輸哂 到時又要出招
冇美國插手, 就可以

全國人大常委會都係亂撚咁黎,DQ得又要延任。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]