• 瀏覽: 12,985
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-11 05:28 PM 發表

使唔使再宣誓???
唔使.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-11 16:31 發表

正在北京舉行的全國人大常委會會議周二(11日)閉幕,下午全票通過《第六屆立法會繼續運作》議案,第六屆立法會議員獲延任一年

?20200811162448

正在北京舉行的全國人大常委會會議周二(11日)閉幕,下午全 ...
[例如有議員犯刑事罪行,判監1個月以上,經立法會出席會議議員三分之二通過才可。]哩條係欺騙市民條例,判監了就不能當了還要分之二通過,這不是多餘?罪犯還是議員這是什麼管治???

2019新冠病毒是美國實驗室成功製造出來的,2019七月美國實驗室已經關閉。但病毒迅速擴散危害人類的,而且不斷變強。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 acacac 於 2020-8-11 05:28 PM 發表

人地總辭喎
十皮嘢,泛人會否鬼打鬼,有人制有人唔制

呢個決定都岩 

回覆 引用 TOP

繼續拉布繼續癱瘓立法會都係經人大同意的???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-8-11 04:57 PM 發表

呢個決定令黃派議員兩面都不是人! 繼續拉布犯國安法, 唔拉布得罪黑暴本土
咁樣姐係玩死我地平民姐
拉布拉左十幾年 仲拉唔夠咩

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-11 05:22 PM 發表

4條DQ友延任一年唔知會有乜野表現?
學鄭大班 . 乜七都唔做白豆人工 ..

回覆 引用 TOP

重有其它未及宣布DQ嗰班又點呀?

引用:
原帖由 艾朗西 於 2020-8-11 05:37 PM 發表

十皮嘢,泛人會否鬼打鬼,有人制有人唔制
邊個會唔續甘 on 9 ..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-8-11 04:51 PM 發表

點解放生DQ議員,立法會即又繼續比仆街玩謝多一年,政府施政又癱瘓點算。
不如直接解散立法會 由全港政協取代啦

再者 下次選 建制派輸哂 到時又要出招

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-8-11 04:48 PM 發表

不知這對“泛民”議員來說,是禍還是福?看看將來發展吧。
中央呢招高!
一個月幾廿萬,就睇到你班友幾冇骨氣!
係DQ你呀,係delay election一年呀!
咁有型,咁有原則,咁有公義,就咪成為你口講既冇公義既一份子,唔好要呢一年既糧,集體resign囉!

咁仲總唔總辭,出多一年糧喎?

"The universe is change. Our life is what our thoughts make it." Marcus Aurelius

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏怪更新 於 2020-8-11 05:39 PM 發表

重有其它未及宣布DQ嗰班又點呀?
DQ 同自續一年冇關係 ..

可能亞爺有心唔公佈 ..

等下年班泛民奶完共再 DQ 都未遲 ..

回覆 引用 TOP

上次邊個(網友)話?少年人,讀多D書啦,—定係成立臨立會嘅!佢選2。

回覆 引用 TOP

咁約滿籌金點處理?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]