• 瀏覽: 13,002
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-11 04:31 PM 發表

正在北京舉行的全國人大常委會會議周二(11日)閉幕,下午全票通過《第六屆立法會繼續運作》議案,第六屆立法會議員獲延任一年

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200811/photo/bkn-20200811121941370-0811_00822_001_01b.jpg?20200811162448

正在北京舉行的全國人大常委會會議周二(11日)閉幕,下午全 ...
一次過解釋埋4個被DQ已經沒機會玩下一屆

熱賣及精選
引用:
原帖由 fco6636 於 2020-8-11 05:16 PM 發表

一次過解釋埋4個被DQ已經沒機會玩下一屆
D唔DQ都起唔到作用

回覆 引用 TOP

完勝

回覆 引用 TOP

香港需要一個演說家做特首

回覆 引用 TOP

4條DQ友延任一年唔知會有乜野表現?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-8-11 04:37 PM 發表

合情合理。
我都覺得,合情合理,同埋明智決定。

回覆 引用 TOP

簡單啲好,4條DQ友玩嘢仲有國安法守尾門,老共鬥而不破

回覆 引用 TOP

笑爆嘴,陳淑莊,張超雄嗰啲本來冇得做,另外有啲啲DQ左冇得入閘,而家最少收多一年

回覆 引用 TOP

比大陸當馬騮咁玩

回覆 引用 TOP

唔俾個機會佢地喺立會入面搞事, 又點樣拉佢哋坐監呢

使唔使再宣誓???

人地總辭喎

本屆好多趕唔切立法的草案, 全部都可以[繼續]立法,
阿爺呢招真係絕.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-11 04:45 PM 發表

統治14億人民的領導人, 真係精英中的精英, 治大國如烹小鮮, 不會斤斤計較一時的得失,
香港大部份人的想法都係要DQ4隻已完, 但中央領導人係丞相肚裡可撐船, 兩個中文字就解決一場政治困局.   ...
睇怕國安法可以代為解決, DQ 議員繼續延任的糾紛

回覆 引用 TOP

廢晒班泛民武功, 拉唔拉布都死
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-8-11 05:30 PM 發表

本屆好多趕唔切立法的草案, 全部都可以[繼續]立法,
阿爺呢招真係絕.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]