• 瀏覽: 3,197
  • 回覆: 40
有小小想打柒佢

熱賣及精選
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 04:19 PM 發表

但市民可以點
無機制監察政府係咁㗎啦
所以點解啲人話要建立民主制度
但係係這樣的制度下,美國就死左十幾萬人,個制度好似無咩用喎

高薪低能最佳示範

垃圾公墓員
以為普通打工仔有你地甘好
唔使返工
糧照出
更加有xx津貼,xx津
假期又多
白癡

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-8-11 03:31 PM 發表

本港新冠肺炎疫情肆虐,港府上底收緊社交限聚措施,實施全日禁堂食令,不少打工仔在高溫下於公園吃飯盒,更有市民被拍攝跪在地上吃飯,措施備受批評,政府最終於兩日後(31日)恢復日間堂食。食物及衞生局局長陳肇始接受有線新聞訪問時承認情況並不理想,她表示,原本以為會有不少打工仔在家工作,「但其實原來有咗全日禁堂食,先發現有好多人仲要返工」。

https://cdn.hk01.com/media/image ...
口罩陳,疫情高峯時,話45文買到一盒50個,比記者小到喊,己經夠經典

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-8-11 03:31 PM 發表

本港新冠肺炎疫情肆虐,港府上底收緊社交限聚措施,實施全日禁堂食令,不少打工仔在高溫下於公園吃飯盒,更有市民被拍攝跪在地上吃飯,措施備受批評,政府最終於兩日後(31日)恢復日間堂食。食物及衞生局局長陳肇始接受有線新聞訪問時承認情況並不理想,她表示,原本以為會有不少打工仔在家工作,「但其實原來有咗全日禁堂食,先發現有好多人仲要返工」。

https://cdn.hk01.com/media/image ...
不如睇下死左咁多人,佢幾時會問責,請辭

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 04:19 PM 發表

但市民可以點

無機制監察政府係咁㗎啦

好似老美就好啦。 老侵一個人話哂事, 死左16萬人都仲可以開心golf.

咁樣講即係話政府一直無體察民情

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-11 16:19 發表

但市民可以點

無機制監察政府係咁㗎啦

其實我唔係好相信民主制度是成功的。好多人講用選票選你出嚟,我哋同樣可以用選票把你拉下來,但實質做得衰嘅政府有幾多個可以成功用選票拉佢下馬。

引用:
原帖由 全馬 於 2020-8-11 04:16 PM 發表

出少句聲啦!
yes, right

引用:
原帖由 人之初大大 於 2020-8-11 20:27 發表

咁都好難怪,好多衰老板唔俾WFH
WFH係咪真係做到嘢?我朋友公司老闆要求佢哋WFH,但係差不多全部同事都希望返工,因為好多文件做唔到check唔到,根本做唔到嘢。
佢哋試過屈蛇返公司自己做嘢,比CEO見到,即刻趕佢走。我唔係話CEO好人,但係的而且確有啲工種Home Office做唔到嘢,已在上之人基本上冇好深切地考慮。Workable or Unworkable ?

引用:

肯做野又抵得住反對派無理取鬧既不多,

黑暴反對派令特首可選擇人選不多,加上林鄭困在政府架構內多年..

可惜高永文沒有留任,否則一定被呢件"肇始"好得多...

笑死啦咩...咁都唔知....出去睇下都知啦...

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-8-12 10:05 AM 發表

笑死啦咩...咁都唔知....出去睇下都知啦...
膠官日日膠膠在上,屋企嘆住冷氣問點解仲要返工!

何不食肉糜!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-11 03:38 PM 發表

食誠實豆沙包啊佢。。。一個官員哩類話都講得出。心系咁就算啦
香港官員其中一個弱項, 就係公關唔得, 唔識包裝啲說話.
當然亦都有毒媒幫手加鹽加醋, 無限放大.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]