• 瀏覽: 60,498
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 2
美國只認有中國人, 冇香港人? 

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
香港政府應該要求中央反制美國
香港出口美國貸物只可用香港, 唔比用中國名義出口

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鼠貓 於 2020-8-12 10:39 AM 發表

係囉,以你邏輯,點解要強姦你?
我知你係基, 強姦我無乜好處, 一來我唔係基, 二來我又唔0靚仔...

你話全香港人都熱愛老共, 同佢共存亡都話.....唔係既, 做乜要陪佢玉石俱焚?
97前好地地, 97後跟錯左大佬, 倦入江湖鬥爭....仲會有運行??

香港是中國的一部分 合情合理 我未見過 made in 河南囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-11 03:04 PM 發表

美國總統特朗普早前已宣佈取消香港的特殊待遇。根據美國國土安全部的公告,由於香港不再具有足夠自治權,以證明需要與中國實行不同待遇,在9月25日起,在香港生產的商品,出口到美國時要必須標記其原產地為「中國」,不得再貼出「香港製造」標籤。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5036169/org/8b2a65f25e04b41784afd469cae945c7. ...
你老尾政府同侵侵已直接承認無香港人呢回事,咁即係一班連登廢柴成日話自己唔係中國人係香港人又比你個老尾出賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股海神針 於 2020-8-11 08:24 PM 發表

強烈譴責香港政府鼓吹港獨
反對果個自動表明自己是黃屍官員,好快又出現自動遲職的高官了。🤫🤫🤫🤫

回覆 引用 TOP

美淨網行動是中國實現「內循環」機會?

放大圖片 / 顯示原圖

早前美國國務卿蓬佩奧(Mike Pompeo)發表了淨網行動宣言(Clean Network Initiative),揚言要保障國民私隱及企業商業秘密,避免被中國共產黨(即他口中的惡意外國勢力)侵入。蓬佩奧更呼籲其他崇尚自由的國家加入美國的淨網行動(We call on all the ...

(節錄)

回覆 引用 TOP

笑死,主子話敗選要學中文喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-8-12 11:41 AM 發表

我知你係基, 強姦我無乜好處, 一來我唔係基, 二來我又唔0靚仔...

你話全香港人都熱愛老共, 同佢共存亡都話.....唔係既, 做乜要陪佢玉石俱焚?
97前好地地, 97後跟錯左大佬, 倦入江湖鬥爭....仲會有運行?? ...
跟錯大佬 你可以走㗎!
咁驚 快d走la 😂😂😂

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-8-12 10:57 AM 發表

嘔血,未開發先破壞。咩理論

仲有吾系美吾美國問題,你提到既全面回歸除左可能損失美國市場,更慘既系痛失內地市場,尤其金融業
嘔血,未做你已經話會痛失,你有未卜先知能力?

有美國專業認證,黃絲以後點同人講 "
" ??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 惡神叢雲劾 於 2020-8-12 12:12 PM 發表

跟錯大佬 你可以走㗎!
咁驚 快d走la 😂😂😂
當然,走,係港人唯一出路,搵多幾年錢,賣樓去外國做大爺。
當班精英走曬,得番五毛,一國一制
國際金融中心玩完。
深圳取代香港,香港樓市大跌,失業率高企,
我唔明對今天既藍絲有乜好處

引用:
原帖由 yourname 於 2020-8-12 08:33 AM 發表

所以班黃屍完成害緊香港 又唔用腦諗下 叫老美制裁香港只會對香港人百害
香港地好多黃藍都係極端,兼且無腦。

叫外國制裁香港嗰D黃絲,自己唔洗受?
叫大陸制裁美企嗰D藍絲,即係叫人唔好投資中國?

有好多時唔一定要人做初一我哋就要做15,唔一定次次要對等反制。美國做小人攪小動作,我哋更加要大方對外,俾其他地區睇到對比。好似美國話制裁香港,根本不痛不癢,美國自己都知亦計過無乜實質影響,只係擺下姿態。香港除咗表態反對外,根本唔需要做任何嘢應對。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-11 03:04 PM 發表

美國總統特朗普早前已宣佈取消香港的特殊待遇。根據美國國土安全部的公告,由於香港不再具有足夠自治權,以證明需要與中國實行不同待遇,在9月25日起,在香港生產的商品,出口到美國時要必須標記其原產地為「中國」,不得再貼出「香港製造」標籤。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5036169/org/8b2a65f25e04b41784afd469cae945c7. ...
柒出國際,爭取左咁耐,原來老尾確認左香港係屬於中國的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]