• 瀏覽: 64,156
  • 回覆: 56
  • 追帖: 2
+73
引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-14 07:53 AM 發表
你係黃絲漢奸就咪亂屈人五毛, 你真係港人就唔會連香港攞左N咁多大陸經濟著數都唔知~攞左大陸著數就認, 係事實嚟; 香港鼻屎咁大地方咩資源都無唔係大陸一直照住靠自己??早就玩完啦,  就算當初無港人北上投資大陸遲早都會越嚟越繁榮,  反而係港商少左好多$$賺學多D經濟政治再嚟襯啦kai子 一味幻想俾大陸逼害係無用o架 ...
kai神, 你要一方面話香港以前幫大陸有無都係咁, 又要迫香港認攞大陸著數 ?
咁咪就係我口中所講,大陸式, 比錢買你野或賣野比你, 都係比著數你囉.....
仲未明?

引用:
原帖由 domug 於 2020-8-14 08:03 AM 發表

黃絲狗真係天真幼稚低能傻,
呢D唔係政治咁簡單,
去到外國,
超市收銀當你係黃種狗,
餐廳當你係黃種狗,
醫院診所當你係黃種狗,
有本事就一世柄埋係唐人街。 ...
廢藍即係廢藍....
留係香港就無同樣問題?
你真係當自己係大陸人?
人地當你香港狗...
遲下深圳遠發達過香港, 你連幫深圳人倒屎既資格都無...
黃唔黃狗, 問下林鄭個仔去左英國生活如何咪知.....
係咁差就一早死返大灣區啦

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-14 08:09 AM 發表

你ge言論己經令人覺得你唔識經濟、政治

旅遊業係香港重要收入來源之一, 無內地人大筆$來消費香港起碼都傷左半成~  全世界人都睇到香港黃絲漢奸幾咁仆街無恥, 連國家都可以出賣, 重仆街到老作大陸逼害香港,  不斷享受住大陸俾香港ge經濟優待一邊賣國,  呢D行為係黃絲漢奸至做得出,  黃絲一D都唔愛港, 只係唔妥大陸.......~  但又要靠人地咪自卑心作祟L0R~    香港 ...
好明顯你係既得利益者, 有左自由行, 飯來張口....但同時間要大多數既香港去受不必要既苦.
旅遊業係香港重要收入來源之一, 依個係港英時代已經係, 小學書都有教... 但03年前, 中國有自由行嗎?
其實有左自由行, 同樣另香港失去好多外地遊客....
搞到日後中港問題....

好似今年咁, 無左自由行, 其實都無乜問題, 當年有人收入減少, 但正正係好時機, 減少對自由行既依靠...
今天香港經濟問題係因為連外地客都無, 本地市民都無得出來消費, 依個先係致命原因....

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-14 08:20 AM 發表
大撚把, 係你On99柒懞懞唔X知姐https://www.mpfinance.com/fin/instantp2.php?node=1594026977658&issue=20200706話時話, 做緊你所謂「港奸」ge十成十全部都係yc嚟一個真係出嚟撈野ge人睇野唔會咁短視架, 井底蛙~ ...
我同你講精英, 你走去講香港租唔起樓既人?
我都話, 你問下林鄭家人做乜要去英國住先啦

引用:
原帖由 希夷 於 2020-8-14 11:24 AM 發表

原則上,
台灣產品,應該標簽,
中國台灣省制造。
習習日日都發夢統治世界
打飛機係人都可以

引用:
原帖由 domug 於 2020-8-14 05:49 PM 發表

係香港起碼都係一個堂堂正正的人,
唔同D殺人放火的黃絲狗。
你又唔係林鄭個仔,
點知佢唔差,
傻黃狗以為大灣區好差,
就算黃絲狗想番,
都番唔到,
工又搵唔到,
係香港發霉發臭,
變成一條黃絲臭狗。 ...
留港堂堂正正? 好似譚燿忠咁個個星期都要猜想人大意思?
奴才猜想主子諗法,活係咁既社會仲話堂堂正正?笑撚死人啦。
深圳人做主,港人做四五線既工,做隻香港狗,人地先係中國人,你呀? 香港狗炸。
仲未訓醒? 聽聽話話比d狗飯你食,唔聽話,你地五毛最愛「東江水都無你份飲」
林鄭個仔差佢會去?真係我不入地獄誰入地獄咩?
好地地唔爭取做香港人,走去做人地隻狗。
無啦,一拍兩散,我有我移民外地買獨立屋過次等公民生活,你有你留港服侍你既主子。

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-14 09:47 AM 發表
你問距ma~ 問我鳩知
高官金融精英移民英國,廢老廢青無錢就移去大灣區
就係咁簡單!

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-14 09:41 AM 發表

淨睇你呢句己經知你見識有限
無左自由行, 香港經濟己經開始出現好嚴重問題, 收入減少, 裁員多, 商店瀕執笠, 本身香港乜X都無, 就係要靠自由行、金融、客貨運開飯 ...
低下階層咪以為乜都靠自由行囉,
算,就番你思為
自由行,香港唔駛付出?
大陸人思維,比錢買野同賣野比你都係比恩惠你!

引用:
原帖由 domug 於 2020-8-14 08:35 PM 發表

你咪移囉。
去到人地叫你黃種狗。
仲係一隻低賤黃種曱甴狗。
英文我未必好,但投行做左咁多年,英國都有些外國同事朋友
佢地當唔當我「黃種狗」都無乜所謂,
反正我又唔係打佢地工,都無需受佢地氣
求其跌三四百萬都買到間有後園既獨立屋,
風流快活唔敢講,總算舒適。
或者有機會去檢穚睇下梁振英間屋感受下。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-14 10:19 PM 發表

我認為未來無論中國大陸、香港、外國都會活得愈來愈好。
大陸係肯定會,
香港一定唔會

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-14 10:35 PM 發表

Why?
不過大陸愈掂,外國就愈係驚!
異端主義,竟然掂得起!!?
梗係,美國玩死香港啫
大陸繼續食住香港上

引用:
原帖由 domug 於 2020-8-15 07:04 AM 發表

無事無幹當然無問題,
只要係間屋柄埋,
到死咗發臭就唔係問題。
咁係性格問題多過任何因素
日日魚翅大魚大肉都會口緊死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]