• 瀏覽: 64,100
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 2
+73
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-8-14 11:21 PM 發表

你可以咁講,
但係你就應該再當「干預內政」係甚麼大件事,
最少你自己都為當年無去干預白人虐待美國土著而後悔。
你會去指責老尾做的一切壞事嗎?

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-8-13 01:31 PM 發表

有乜關係?大陸貨經香港出口可以打made in HK咩?
港獨邱局長手足 即刻發文反對

香港國際機場 疫情前 全球貨運量係第一位 乜 香港有咁多貨生產咩? 就算係上海 世界工廠都係香港之下

特首話除非用到核子手段 我地唔會驚嫁!

就係因為香港有辦法避開「中國製造」

好簡單 大陸貨 入口香港報關為零件 原材料 香港出口先係成品 香港有零關稅待遇 咁就可以避過關稅 亦都因為咁 大陸貨唔會係深圳 廣州 上海 直接飛走 而要山長水遠運黎香港 經香港走

自美國出呢招 藍絲同利益集團已經震過貓王 而中資銀行有冇可能唔理美國制裁? 國安法wo! 上面明文跟美國制裁就觸犯國安法

唔緊要 祖國咁強大 叫哂全球用人民幣結算咪得囉! 乜原來世界貿易主要貨幣係以美元做單位架? 叫中資執哂美國業務 搬返大灣區 用人民幣結算

原來最終係冇L得鬥 😆😆 你唔用美元 你生意都做唔到 藍絲咁憎美國佬 港元脫勾丫嘛! 你連d錢都要痴美國佬呀! 獻世派開始改口風 攬炒團隊係國安署重點威脅

689等人一齊洗腦說服藍絲中央點強大 全球用人民幣結算咪係囉! 係美元主導既世界 同美國交惡? 見俄羅斯軍事點巴閉 但盧布好似廢紙咁 那個同美國交惡國家 有邊個係有錢?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-14 10:35 PM 發表

Why?
不過大陸愈掂,外國就愈係驚!
異端主義,竟然掂得起!!?
梗係,美國玩死香港啫
大陸繼續食住香港上

引用:
原帖由 LauLQ 於 14-8-2020 10:32 PM 發表

英文我未必好,但投行做左咁多年,英國都有些外國同事朋友
佢地當唔當我「黃種狗」都無乜所謂,
反正我又唔係打佢地工,都無需受佢地氣
求其跌三四百萬都買到間有後園既獨立屋,
風流快活唔敢講,總算舒適。
或者有機會去檢穚睇下梁振英間屋感受下。 ...
無事無幹當然無問題,
只要係間屋柄埋,
到死咗發臭就唔係問題。

引用:
原帖由 domug 於 2020-8-15 07:04 AM 發表

無事無幹當然無問題,
只要係間屋柄埋,
到死咗發臭就唔係問題。
咁係性格問題多過任何因素
日日魚翅大魚大肉都會口緊死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]