• 瀏覽: 64,148
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 2
+73
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-8-11 15:09 發表
咁iPhone 分唔分港版 + 香港價???
分分鐘iphone都唔比你買

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-11 03:18 PM 發表
伍小姐好開心
奇華都係

出口去老美要寫中國來源,香港制造只得本地使用了

引用:
原帖由 martin101 於 2020-8-12 01:11 PM 發表

分分鐘iphone都唔比你買
家下都拍拍地烏蠅啦
希慎sales多能過客

遲啲曱甴iphone都冇得用

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-8-11 03:06 PM 發表

即係美國認為冇左“香港人”只有中國人嗎
美國反港獨  
黃狗一地玻璃心

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-8-12 12:47 PM 發表

Fine,你 你留意下喺香港嘅中資金融 上曬水面嘅好似海通 中國光大 國泰君安等等 仲有一堆大量嘅細嘅中資金融 。 你自己思考一下 點解偏偏要走落嚟香港幫中資公司上市,深圳冇得搞咩? '仲有其他一大堆嘅金融服務 , 專門服是內地人。你諗下點解就明立即回歸香港有幾大獲 ...
大陸40年前未改革開放前全部冇呢D中資公司,冇股市冇集資呢樣嘢,大陸都冇死,天都冇冧落嚟,而家使乜驚?
係有 D嘆慣享受慣嘅香港人驚住以後冇得享受要捱窮先驚啫……
咁驚就移民去美國囉~做咗最強盛嘅美國人就乜制裁都唔使驚……

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-8-11 03:09 PM 發表

美國佬認左一國一制

事實有幾多貨真係made in Hong Kong,除左d特登標籤(如口罩)或土產,真係幾十年都未見過,又係出口術影響微 ...
"美國佬認左一國一制..." 政府話反對啊

附件

abbr_f5d0ddb2480149e097a9fb630567c6b4.png(121.09 KB)

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-8-12 12:49 PM 發表

睇到你講呢句 你唔問到我真係費鬼事同你講咩理據,因為你根本冇能力去理解
唔通堂堂700萬香港人為咗保住“Made in Hong Kong”呢塊神主牌任人想點就點?
咁美國佬要你香港獨立,否則冇得 Made in Hong Kong, 咁你又照做喇喎?

引用:
原帖由 股海神針 於 2020-8-11 03:49 PM 發表
呢度一班低端五毛會員永遠唔知將香港變成一個普通大陸城市是一件如何悲哀的事。
其實係低質黃人加政棍推動緊呢件事發生,一班人重衰過屎蟲!

藍C今天應該很高興

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-8-12 11:41 AM 發表

我知你係基, 強姦我無乜好處, 一來我唔係基, 二來我又唔0靚仔...

你話全香港人都熱愛老共, 同佢共存亡都話.....唔係既, 做乜要陪佢玉石俱焚?
97前好地地, 97後跟錯左大佬, 倦入江湖鬥爭....仲會有運行?? ...
用你個邏輯舉例啫,例如你被強姦,居然問你被強姦的原因。
唔夠我講道理,就發脾氣搵其它野來講。

黃狗:寧願唔出口畀美國

引用:
原帖由 mansek 於 2020-8-12 01:36 PM 發表

"美國佬認左一國一制..." 政府話反對啊
中國政府冇話香港製造唔係一國一制喎。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-11 10:45 PM 發表

大家一齊貼呢張相上Real Donald Trump 的 Twitter

https://faith100.media/wp-content/uploads/2016/10/20161012194311371921.jpg
like

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]