• 瀏覽: 4,320
  • 回覆: 83
政府的離地大發現,原本有人要返工🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

本港武漢肺炎疫情持續,早前政府推出全日禁堂食,導致一眾仍需上班的市民齊齊在街頭用餐,甚至有伯伯跪地吃飯,最終措施在兩日後撤回。食衞局局長陳肇始接受《有線》專訪時指,市民被迫在街吃飯的情況不理想,直言當局以為許多人已在家工作,未料「原來當有咗呢個全日禁堂食,發現有好多人仲要返工」。

食衞局局長陳肇始在訪問中指,看到推出全日禁堂食後,有市民被迫在街吃飯的情況不理想,直言政府當時以為有許多人已在家工作,未料「原來當有咗呢個全日禁堂食,發現有好多人仲要返工」,隨即召開緊急會議,開放一些社區會堂地方,及後再評估將措施再調較,即時更改政策。

。。。。。。。。
正常梗有人返工啦!個個同妳一樣咁嘆咩?基本常識喎!

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/20200811/3WL5KBYJQCJN2QLKPYU57ZNTMY/?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post

唔返工食乜?

佢真係弱智

何不食肉糜???

回覆 引用 TOP

林鄭個班底令香港人撕裂到極點。

回覆 引用 TOP

辭職啦!垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2020-8-11 02:25 PM 發表

唔返工食乜?
佢係指在家工作,唔係指唔洗返工
個標題好誤導

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
香港人表現出無位食飯緊要過條命

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
引用:
原帖由 s336990 於 2020-8-11 02:55 PM 發表

佢係指在家工作,唔係指唔洗返工
個標題好誤導
私人公司老板點肯比員工在家工作咁嘆?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-11 02:24 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/O7mvY_CHQfDhgTrpnDMbY68f-L4=/639x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/OYQ3UYMZRV7VMLDHMLZN ...
先發現醫生專家唔洗返工,但仲有人要返工

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-11 02:56 PM 發表

香港人表現出無位食飯緊要過條命
無錯, 話官員離地, 或其實係香港人離地...

世界各地都唔只香港要返工但禁堂食...

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-11 02:24 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/O7mvY_CHQfDhgTrpnDMbY68f-L4=/639x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/OYQ3UYMZRV7VMLDHMLZN ...
DKLM

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
引用:

香港又冇封城,點會冇人返工呀?

回覆 引用 TOP

引用:

https://hk.appledaily.com/resize ... 360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/OYQ3UYMZRV7VMLDHMLZN ...
毒果轉貼玩L猿了?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #陳肇始
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]