• 瀏覽: 5,464
  • 回覆: 83
+3
引用:
原帖由 dhj 於 2020-8-11 04:08 PM 發表
人地指嘅返工唔包在家工作...個標題一睇都知只有毒果 up 得出
暗藍hk01都有講,唔理顏色,她的言論的確低能,她太高貴了

唔係咁白痴丫。。。禁堂食之後話製造更多垃圾,禁得就係咁拉,之後呢個post仲好笑

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-11 02:56 PM 發表
香港人表現出無位食飯緊要過條命
仲有一口煙

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-11 02:24 PM 發表
政府的離地大發現,原本有人要返工🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

https://hk.appledaily.com/resizer/O7mvY_CHQfDhgTrpnDMbY68f-L4=/639x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/OYQ3UYMZRV7VMLDHMLZN ...
反映有關方面從來沒有真正去理解人們生活。
正策唔到位。何不食肉糜的現代版。

但之前實確又有好多人串串貢小政府仲乜唔停埋早餐午市

離地大發現 =.= 

引用:
原帖由 martin101 於 2020-8-11 02:26 PM 發表
佢真係弱智

林鄭治港班底,件件非一般常人智商,沒有更高,祗有更低

一向都話啦個班政府高官,全都係廢柴嚟

咁既能力都可以做高官咩,正一垃圾

有幾多可以在家工作,白痴

引用:
原帖由 藍路 於 2020-8-11 07:27 PM 發表

你同始姐一樣無思考力,唔知疾苦,有幾多公司比在家工作呀,同埋最多係隔日home office. 輪流返工,唔係日日在家,社會仍要運作。有些工種唔可以在家工作的,完全無誤導,你直情要反省一下 ...
你都痴線架
情緒主導,發癲鬧人
你更年期呀?

標題就係誤導
就算隔日輪流返,都係有WFH
而且唔少公司可帶食喺辦公室食(我真係未返過一份工唔俾囉)咁對必需堂食嘅需
睇數據,巴士及地鐵載客量大減,甚至巴士要減少出車
而失業率遠遠追唔上呢啲流失嘅乘客
流失嘅全部係自由行咩!
咁假定對堂食嘅剛需不大,唔錯得晒
我仍認為係傳媒煲大個堂食剛需(並不是否定基層對堂食嘅剛需)

引用:
原帖由 sniper-ryan 於 2020-8-11 08:18 PM 發表
一向都話啦個班政府高官,全都係廢柴嚟

咁既能力都可以做高官咩,正一垃圾
你做吓,可能一個鐘都捱唔住

引用:
原帖由 s336990 於 2020-8-11 08:30 PM 發表

你都痴線架
情緒主導,發癲鬧人
你更年期呀?

標題就係誤導
就算隔日輪流返,都係有WFH
而且唔少公司可帶食喺辦公室食(我真係未返過一份工唔俾囉)咁對必需堂食嘅需
睇數據,巴士及地鐵載客量大減,甚至巴士要減少出車
而失業率遠遠追唔上呢啲流失嘅乘客
流失嘅全部係自由行咩!
咁假定對堂食嘅剛需不大,唔錯得晒
我仍認為係傳媒煲大個堂食剛需(並不是否定基層對堂食嘅剛需) ...
想你醒下而已,叫你反省一下無一句緊罵你,而係批評,你看下其他人的留言,得兩個人撐緊始姐,因為始姐真係太離地,你地去民間了解下先啦。

反而你頭3句你係罵緊我(話人更年期,你好似仲激動過我)

引用:
原帖由 ballsuperball 於 2020-8-11 07:43 PM 發表

仲有一口煙
一口煙都唔係重點 係室外食飯會死甘

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-11 03:10 PM 發表

無錯, 話官員離地, 或其實係香港人離地...

世界各地都唔只香港要返工但禁堂食...
有無妓者關注下 果班所謂受影響嘅建築工人,依加去左邊度食?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]