• 瀏覽: 2,395
  • 回覆: 37
政府上月實施食肆全日禁堂食惹起民憤,終在兩日後收回決定,恢復食肆日間堂食,食物及衞生局長陳肇始...

「原來」、「覺得」、「可能」,咁就可以幾十萬人工一個月,然後冇後果亦唔需要負責任👏🏻👏🏻👏🏻

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/politics/陳肇始-全日禁堂食後-先發現好多人仲要返工-豁免內地檢測人員註冊-絕對唔擔心/

活在第二個空間。 

回覆 引用 TOP

唔好講其他,淨係睇下運輸業界有幾多人要照常返工先啦,唔通係屋企揸巴士呀?正一臭閪局長

有啲藍閪唔夠人講就block人唔俾人留言,真係賤過隻狗,玻璃心唔俾得人寸就咪撚學人開POST啦
引用:
原帖由 L010986 於 2020-8-11 12:52 PM 發表

唔好講其他,淨係睇下運輸業界有幾多人要照常返工先啦,唔通係屋企揸巴士呀?正一臭閪局長
唔關佢事,佢都係比d磚家老點……

根本就唔知乜野叫做民間疾苦

引用:
原帖由 L010986 於 2020-8-11 12:52 PM 發表

仲有做保安人士,以為係屋企開左CAM睇住部電腦就當係返工

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-11 12:54 PM 發表

呢隻野根本就係一個字「廢」!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-11 12:54 PM 發表

呢啲叫苦 獅子山精神去晒邊.

回覆 引用 TOP

你唔係白痴到咁
基層員工,服務性行業前線員工點在家工作呀

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-11 12:56 PM 發表

仲有做保安人士,以為係屋企開左CAM睇住部電腦就當係返工
仲有做清潔做收銀果d,點樣在家工作

回覆 引用 TOP

買個麵包唔得?
帶飯唔得?

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-8-11 12:58 PM 發表

你唔係白痴到咁
基層員工,服務性行業前線員工點在家工作呀
其實佢唔駛咁答吖,佢應該話因為我哋參考左d所謂磚家嘅建議而有呢個決定,點知原來被老點了咪得囉~

回覆 引用 TOP

反應官員平時無正常出街,諗野完全離地

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2020-8-11 01:00 PM 發表

買個麵包唔得?
帶飯唔得?
老實講,如果到今日仲係全日禁堂食我都唔信因為咁而令到有打工仔會餓死……

主題標籤 #陳肇始
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]