• 瀏覽: 3,214
  • 回覆: 33
+4
琴晚同大陸老表(廣東新會)電話閒話家常,佢突然講起一件事,佢話接到一份文件,內容是五年前至今的退伍軍人(包括外出打工的)必須即日起在出生居住地原地候命。咁係咪代表即將有軍事衝突?可能我杞人憂天,如果與美國開拖,戰場有機會在中國地方發生,生靈必定塗碳。

預言有講
諸葛武侯乩文 同 推背圖45像都有講
應該美國會攻擊中國本土
而且有聯軍
之前有人話炎運可能系大約2025年左右
但跟住有人話炎系指 武漢肺炎
推背圖果兩個人用武器指住的不是太陽而系冠狀病毒

至於戰爭的結局系點
其實睇返而家印太局勢真系好準
我同你講 我拿呢兩個預言比我個八十幾歲 非常親中的爺爺睇 我什麼都無講 他立即話不要睇呢d 呢d系反中的反對派作出來

西南獨立曇花現。飛虎潛龍勢莫當。
聯軍東指同壹氣。劍仙俠士有奇秘。
水能剋火火無功。炮火飛機何處避。
此是陰陽造化機。意土發明成絕技。
稱雄東土日己終。物歸原主非奇事。
此時國恥一齊消。

有客西來,至東而止。木火金水,洗此大恥
炎運宏開世界同. 金烏隱匿白洋中. 從此不敢稱雄長. 兵氣全消運已終
此象於太平之世復見兵戎,當在海洋之上,自此之後,更臻盛世矣

引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-8-11 11:46 AM 發表
預言有講
應該美國會攻擊中國本土
而且有聯軍

至於戰爭的結局系點
我同你講 我拿呢兩個預言比我個八十幾歲 非常親中的爺爺睇 我什麼都無講 他立即話不要睇呢d 呢d系反中的反對派作出來

...
你死開啦!見你頭像已經憎!
「劍仙俠士。。炮火飛機」

這是劉伯溫還是李洪志預言?

引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-8-11 11:46 AM 發表
預言有講
應該美國會攻擊中國本土
而且有聯軍

至於戰爭的結局系點

...

國恥是指哪國國恥?如果是指美國,當然講不通,因為美國一直是全球霸主。所以說美國有國恥是說不通的。

「稱雄東土」顯然不是指中國,南海諸島被佔,台灣未收回,怎樣也說不上是「稱雄」吧。

反而指美國「稱雄東土」就可以理解,美國在日本、韓國、新加坡均有多個基地,又有戰艦在南海耀武掦威,說「稱雄東土」不為過。

引用:
原帖由 6674 於 2020-8-11 01:03 PM 發表

你死開啦!見你頭像已經憎!
「劍仙俠士。。炮火飛機」

這是劉伯溫還是李洪志預言?
「炮火飛機」乩文上面咁寫?都幾與時並進。

都係先過好自己生活!!! 
作為一個普通HK市民, 我以神級 原力 可以好負責任說: 無事的! 

引用:
預言有講
應該美國會攻擊中國本土
而且有聯軍

至於戰爭的結局系點

...
海上金鱉,玄服律呂⋯
似乎金鱉有隱身樸素同聲波樂理技術
鐵鳥凌空,東南盡毀。
呢個就講得很露骨了。
有客西來,至東而此
客人從西來,去到東經180 度就行人止步,可能講緊西方帝國殖民主義
木火金水,洗此大恥
可能講甲午庚子,又可以是乙巳辛亥,後者似d.

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-11 02:39 PM 發表

國恥是指哪國國恥?如果是指美國,當然講不通,因為美國一直是全球霸主。所以說美國有國恥是說不通的。

「稱雄東土」顯然不是指中國,南海諸島被佔,台灣未收回,怎樣也說不上是「稱雄」吧。

反而指美國「稱雄東土」就可以理解,美國在日本、韓國、新加坡均有多個基地,又有戰艦在南海耀武掦威,說「稱雄東土」不為過。 ...
你如果用西方平民的看法來看
就會發現呢篇預言完全符合從西方平民的角度看的印太局勢
而且亦系美國而家針對中國所提的論點
你只要看外國新聞,同外國英文討論區就會發現
外國平民的普遍立場是甚麼
就算只看外國的平民科技、電腦相關的新聞網站同討論區,
都會見到好多離題的反中的政治相關回覆
都會發現外國網民普遍有的立場都系呢D
而且 諸葛武侯乩文 的立場看似不似普通人的看法
另外諸葛武侯乩文總共有3段,一開始幾十年前登報紙的只有第一段,後兩端(呢段屬於第二段)被人話系假的,
因為應該系二十年前由一位親中人士登出來的

諸葛武侯乩文 系1933/1934年的扶乩,當時飛機大砲已經有,所以扶乩出現呢D用字完全不出奇

我自己完全吾識術數,我系呢度提兩篇預言系想講有預言有講過
信不信由你
尤其我想 重點提的系 好似我上面講
諸葛武侯乩文 所提的 同美國而家的政策好符合
就好似而家美國就系要fulfill 呢D預言

但關於預言的詳細不應該系軍版討論

另外最後
我必須重申
我都系五毛小粉紅
香港人都會話我系五毛小粉紅
吾洗社工 教師 臨床心理學家 都知道
只要系覺醒左的香港人 都會話我系 五毛小粉紅

鐵鳥凌空,東南盡毀。

望住地圖橫睇掂睇,東南係台灣。

引用:
原帖由 6674 於 2020-8-11 07:43 PM 發表
鐵鳥凌空,東南盡毀。

望住地圖橫睇掂睇,東南係台灣。

美國艦載機凌空,中國東南面沿海軍事設施同經濟盡毀

引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-8-11 07:40 PM 發表

你如果用西方平民的看法來看
就會發現呢篇預言完全符合從西方平民的角度看的印太局勢
而且亦系美國而家針對中國所提的論點
你只要看外國新聞,同外國英文討論區就會發現
外國平民的普遍立場是甚麼
就算只看外國的平民科技、電腦相關的新聞網站同討論區,
都會見到好多離題的反中的政治相關回覆
都會發現外國網民普遍有的立場都系呢D
而且 諸葛武侯乩文 的立場看似不似普通人的看法
另外諸 ...

如果乩文是出於1933年,當時共軍盤踞西南方,日軍則侵佔了東三省,不過睇哂全文又好似講吾通。如果說是從台灣角度去看,又係啱一些吾啱一些。

回到現實情況,美國致力圍堵中國,確係事實,這幾年要捱一下,趕快追回中國缺少的科技。世界不同了,全球化不再,中國要自己掌握各種技術,才可再進一步。

網上 還是 CIA 的世界!!! 
HK 向來是正南? 
西來的只有 佢老味! 
亦只能從東面來? 
東面只有一個門戶!!! 

佢老味向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$$$!!!
今次 佢老味 等天收!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-8-11 11:49 PM 發表
HK 向來是正南?
西來的只有 佢老味!
亦只能從東面來?
東面只有一個門戶!!! ...

達賴 點解要出逃?
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-8-11 11:49 PM 發表
HK 向來是正南?
西來的只有 佢老味!
亦只能從東面來?
東面只有一個門戶!!! ...

最重要: 無論預言如何, 就這幾年的事, 已經改寫了?
就係因為 人 太狂妄!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-8-11 11:53 PM 發表
佢老味向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$$$!!!
今次 佢老味 等天收!!! :smile_o01 ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]