• 瀏覽: 4,100
  • 回覆: 114
+3
警方今晨突然以涉嫌違反《國安法》罪名,拘捕《壹傳媒》創辦人黎智英等9人後,再高調派出約200名警員搜查蘋果日報大樓,涉越權翻閱記者枱面採訪資料,嚴重踐踏新聞自由,下午始陸續撤離,但大樓內仍有警員駐守。有親中團體大媽團,不甘寂寞,下午趕到蘋果日報大樓外開香檳慶祝,結果被警方指違...

係差人眼中,你們只是工具人

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/breaking/20200810/32I5TPFDSC3XB4ET67AY6AGOK4/

如果黎智英告得入,無話二千蚊,一萬都抵

今日咁開心,比二千可以現場睇漢奸仆街,抵啦!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-8-10 04:29 PM 發表
告得入先算,之前幾單又咪不了了之

告得入

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-8-10 04:30 PM 發表

告得入當然開心,
今日睇班黃畜個個老死豆咁款,
甚能不高興?!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-8-10 04:29 PM 發表
找我報銷

5人違限聚令被票控。  

咪話香港警察唔公道,限聚令無分黃藍!

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-8-10 04:27 PM 發表
警方今晨突然以涉嫌違反《國安法》罪名,拘捕《壹傳媒》創辦人黎智英等9人後,再高調派出約200名警員搜查蘋果日報大樓,涉越權翻閱記者枱面採訪資料,嚴重踐踏新聞自由,下午始陸續撤離,但大樓內仍有警員駐守。有親中團體大媽團,不甘寂寞,下午趕到蘋果日報大樓外開香檳慶祝,結果被警方指違...

https://hk.appledaily.com/resizer/Ubl25ghAOFdh9JfoUQvVhHz ...
又證明差佬執法無偏私.....

買入場卷都要錢嘅

2000蚊?當買張戲飛

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-8-10 04:30 PM 發表

你去試下啦, 縮頭烏龜

引用:

請問警察今次用邊條法例告?同上次相同?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]