• 瀏覽: 4,134
  • 回覆: 16
+3
今日咁開心,比二千可以現場睇漢奸仆街,抵啦!

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-8-10 04:30 PM 發表

告得入先算,之前幾單又咪不了了之
告得入當然開心,
今日睇班黃畜個個老死豆咁款,
甚能不高興?!

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 06:43 PM 發表

此言差異 正如制裁不到自己又點會唔開心? 美國制裁林鄭難道藍營又會死老豆咁樣?唔會~ 到依加肥佬黎比人拉黃營又會死老豆咁?都唔會~ 因為香港人只會睇人仆街(最好係對頭)時開心 但所謂咩同路人仆街時都唔會有咩感覺因為唔係自己仆街嘛 何況係黃營憎肥佬黎都大把人~ 總而言之港人有幸災樂禍之心但無兔死狐悲之心 所以你認為自己開心時就認為對面就會好傷心其實不然 終究都係香港人 香港人就係咁 ...
你錯了。
不知道你是一時搞錯,定係蓄意混淆。
一係禍港禍國的人渣漢奸被捕,係一件好事。
至於黃畜是否死老豆咁,請去FB一看。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 07:53 PM 發表

第一黃營有無死老豆咁樣我唔知 亦都無興趣知 FB都無留意開 睇人地仆街閉翳會生活愉快啲?可能你會啦我唔係咁的人 我亦唔知點解你咁討厭黃營但又咁留意?講到尾你都係想睇人仆街咁港人 以立場來睇漢奸被捕對頭當然開心啦認為係好事 相反特首林太被制裁對頭都開心認為係好事 我立場係最好兩面都可以消停想社會安定啲人 當然你話有人搞破壞我都同意 但唔好成日用你單一個思維用思考 姐係肥佬黎被捕有人開心係好事 林鄭 ...
不是睇"人地"仆街,而係見到"人渣"被捕;
兩者完全唔同。
一個壞人被捕,社會少了一害;
社會少一害,怎會不快樂?

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 08:36 PM 發表

你之前留言不是因為壞人被捕 而是見到人死老豆閉翳樣而幸災樂禍~ 當然依啲係你個人感覺無問題 但林太被制裁 你又有無覺得閉翳?我諗你都唔會有兔死狐悲。 反而你會覺得小事 因為唔係制裁緊你嘛~ ...
你要歪曲,我都無辦法,反正暴徒習慣性無中生有。
不過有一點要清楚,社會上少了一個壞人,正常人都會開心。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 09:04 PM 發表

哈好笑從來 我無講過任何支持黃營言論甚至不認同破壞 你都可以話我係暴徒無中生有?咩野邏輯?定你智商有問題?
我從來只反映香港人普遍係幸災樂禍無兔死狐悲的態度
咁你係幸災樂禍緊但無閉翳緊林太 如何無中生有
對於林太我係覺得香港長官受到制裁 係香港之不幸 但黎生被捕我無幸災樂禍之心 若果有罪 法律會制裁佢。
我一路係指緊你個人質素問題人品問題。 你就唔正常啦 我講係香港人品性特點 你都可以將我話 ...
唔使扮野,請正面回答,人渣漢奸被捕,是好事定壞事?
一個壞人被捕,對任何人都係好事,兔死狐悲之說,完全係九唔搭八。
如果有人強姦你的親人,強姦犯被捕了,你會感到兔死狐悲嗎?

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 09:43 PM 發表

扮咩野? 我咪講左無感覺 有犯法咪判佢囉 依加對事一定要覺得開心或憤怒?我又唔會覺得佢好慘可憐 有罪咪只怪佢自己只係對佢為人無好感。
你話有人強姦?問題佢係咪強姦左你老母? 法庭判左?有咪叫你老母出庭作証囉 成日幸災樂禍 我話緊你成日幸災樂禍啊人渣 ...
社會上少咗一個壞人,你可以唔覺得開心嘅。
上文提到"如果你的親人被強姦..."
你唔識"如果"呢兩個字點解?

有一條黃畜扮中立,柒出來了。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 09:57 PM 發表

唔使扮野,請正面回答。如果?佢犯國安法被捕開心啲 定如果強姦左你老母被捕開心啲?
你問你媽媽吧,佢可能有意見。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 09:58 PM 發表

彼此彼此啦
閘住,唔該過主。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 10:00 PM 發表

反彈 唔該借歪
你過主啦

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 10:01 PM 發表

你過客啦
你過主啦,返去問吓野啦

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 10:04 PM 發表

你借歪啦~返去問下你老母啦
發皮四呀?唔好嬲啦,比你見到你咁柒,有乜好呢🤣
敬請過主。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]