• 瀏覽: 4,121
  • 回覆: 114
+3
引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 06:43 PM 發表

此言差異 正如制裁不到自己又點會唔開心? 美國制裁林鄭難道藍營又會死老豆咁樣?唔會~ 到依加肥佬黎比人拉黃營又會死老豆咁?都唔會~ 因為香港人只會睇人仆街(最好係對頭)時開心 但所謂咩同路人仆街時都唔會有咩感覺因為唔係自己仆街嘛 何況係黃營憎肥佬黎都大把人~ 總而言之港人有幸災樂禍之心但無兔死狐悲之心 所以你認為自己開心時就認為對面就會好傷心其實不然 終究都係香港人 香港人就係咁 ...
你錯了。
不知道你是一時搞錯,定係蓄意混淆。
一係禍港禍國的人渣漢奸被捕,係一件好事。
至於黃畜是否死老豆咁,請去FB一看。

不分顏色,依法論處。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-8-10 07:41 PM 發表

你錯了。
不知道你是一時搞錯,定係蓄意混淆。
一係禍港禍國的人渣漢奸被捕,係一件好事。
至於黃畜是否死老豆咁,請去FB一看。
第一黃營有無死老豆咁樣我唔知 亦都無興趣知 FB都無留意開 睇人地仆街閉翳會生活愉快啲?可能你會啦我唔係咁的人 我亦唔知點解你咁討厭黃營但又咁留意?講到尾你都係想睇人仆街咁港人 以立場來睇漢奸被捕對頭當然開心啦認為係好事 相反特首林太被制裁對頭都開心認為係好事 我立場係最好兩面都可以消停想社會安定啲人 當然你話有人搞破壞我都同意 但唔好成日用你單一個思維用思考 姐係肥佬黎被捕有人開心係好事 林鄭被制裁都有人開心係好事咁 我無混淆 唔好成日有人唔同你一樣思維就 覺得係對頭? 我只係講出香港人有幸災樂禍之心但無兔死狐悲之心。 至於你講肥佬黎被捕我亦只當新聞咁睇 雖然我對佢為人無咩好感

低智的大媽

公平處理

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 07:53 PM 發表

第一黃營有無死老豆咁樣我唔知 亦都無興趣知 FB都無留意開 睇人地仆街閉翳會生活愉快啲?可能你會啦我唔係咁的人 我亦唔知點解你咁討厭黃營但又咁留意?講到尾你都係想睇人仆街咁港人 以立場來睇漢奸被捕對頭當然開心啦認為係好事 相反特首林太被制裁對頭都開心認為係好事 我立場係最好兩面都可以消停想社會安定啲人 當然你話有人搞破壞我都同意 但唔好成日用你單一個思維用思考 姐係肥佬黎被捕有人開心係好事 林鄭 ...
不是睇"人地"仆街,而係見到"人渣"被捕;
兩者完全唔同。
一個壞人被捕,社會少了一害;
社會少一害,怎會不快樂?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-8-10 08:30 PM 發表

不是睇"人地"仆街,而係見到"人渣"被捕;
兩者完全唔同。
一個壞人被捕,社會少了一害;
社會少一害,怎會不快樂?
你之前留言不是因為壞人被捕 而是見到人死老豆閉翳樣而幸災樂禍~ 當然依啲係你個人感覺無問題 但林太被制裁 你又有無覺得閉翳?我諗你都唔會有兔死狐悲。 反而你會覺得小事 因為唔係制裁緊你嘛~

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 06:43 PM 發表

此言差異 正如制裁不到自己又點會唔開心? 美國制裁林鄭難道藍營又會死老豆咁樣?唔會~ 到依加肥佬黎比人拉黃營又會死老豆咁?都唔會~ 因為香港人只會睇人仆街(最好係對頭)時開心 但所謂咩同路人仆街時都唔會有咩感覺因為唔係自己仆街嘛 何況係黃營憎肥佬黎都大把人~ 總而言之港人有幸災樂禍之心但無兔死狐悲之心 所以你認為自己開心時就認為對面就會好傷心其實不然 終究都係香港人 香港人就係咁 ...
林鄭被美國制裁藍屍當然唔會死老豆咁款啦!黃屍梗覺得美爹爹制裁林鄭佢哋當然好滿足好開心啦~但呢D所謂嘅制裁只係joke…

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-10 07:50 PM 發表
不分顏色,依法論處。
香港有嘅係優秀警隊,阿Sir加油!

智障同病毒一樣, 係唔會分顏色而存在於生物當中.

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-8-10 08:41 PM 發表

林鄭被美國制裁藍屍當然唔會死老豆咁款啦!黃屍梗覺得美爹爹制裁林鄭佢哋當然好滿足好開心啦~但呢D所謂嘅制裁只係joke…
所以你所講咪完全証明講中左囉 香港人會幸災樂禍但無兔死狐悲

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-8-10 07:56 PM 發表
今日份人工攞去交罰款夠唔夠
你都幾天真,擺到明贈慶,有得claim番。

引用:
原帖由 machin 於 2020-8-10 08:36 PM 發表

你之前留言不是因為壞人被捕 而是見到人死老豆閉翳樣而幸災樂禍~ 當然依啲係你個人感覺無問題 但林太被制裁 你又有無覺得閉翳?我諗你都唔會有兔死狐悲。 反而你會覺得小事 因為唔係制裁緊你嘛~ ...
你要歪曲,我都無辦法,反正暴徒習慣性無中生有。
不過有一點要清楚,社會上少了一個壞人,正常人都會開心。

講真美國佬你咪制裁林鄭囉~有咩所謂,最好林鄭下台中央搵第二個做,林鄭唔做特首就冇人做特首?要唔要美國佬自己派人過嚟做大佬呀~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]