• 瀏覽: 893
  • 回覆: 17
警方早前大舉拘捕包括壹傳媒創辦人黎智英、民主黨創黨主席李柱銘等泛民15人,控告他們去年反修例運動期間組織及煽惑參與未經批准遊行等罪,涉及4次遊行。案件仍在審理中。但消息指,香港警務處國安處今晨突再採拘捕行動,以涉嫌違反《港區國安法》第29條的「勾結外國勢力」的罪名拘捕壹傳媒創...

呢個獨裁政權同百年前的晚清一樣
對外卑躬屈膝、奴顏媚骨
對內卑鄙無恥、殘暴不仁

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/breaking/20200810/RTDGFDVT2H6JCN2XH6EUOW5VA4/

吹吹水 , 咪當真
活該

全世界也不會容許媒體這樣公然與政府對着幹
宣揚反對政府的訊息

簡直大快人心

恭喜晒,人生更精彩

引用:
原帖由 lovecpc 於 2020-8-10 11:58 AM 發表
活該

全世界也不會容許媒體這樣公然與政府對着幹
宣揚反對政府的訊息
肥佬黎真係好勇敢...有得走都唔走
佢係香港人的英雄
佢係香港人的驕傲
全世界文明的人都會記著強國獨裁者對香港人犯下的罪行。

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-10 12:06 PM 發表

佢係香港人的英雄
佢係香港人的驕傲
全世界文明的人都會記著強國獨裁者對香港人犯下的罪行。 ...
走唔到姐

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-10 12:06 PM 發表

佢係香港人的英雄
佢係香港人的驕傲
全世界文明的人都會記著強國獨裁者對香港人犯下的罪行。 ...
有得走?book唔到洗頭艇定船家唔敢接單啊正常途徑走到的話,就唔使幾次申請保釋條件啦

下一步就到毒果轉貼員。

熱烈慶祝

引用:
原帖由 chingty 於 2020-8-10 12:05 PM 發表
恭喜晒,人生更精彩
世界上那個偉大的民主鬥士未比獨裁者監禁過

開香檳慶祝

引用:
原帖由 ak763 於 2020-8-10 12:10 PM 發表
下一步就到毒果轉貼員。
呢d二打天捉嚟做乜?跟二嘅唔係漢奸大狀
傑就係河童,一於買對確win

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-10 11:54 AM 發表
警方早前大舉拘捕包括壹傳媒創辦人黎智英、民主黨創黨主席李柱銘等泛民15人,控告他們去年反修例運動期間組織及煽惑參與未經批准遊行等罪,涉及4次遊行。案件仍在審理中。但消息指,香港警務處國安處今晨突再採拘捕行動,以涉嫌違反《港區國安法》第29條的「勾結外國勢力」的罪名拘捕壹傳媒創...

https://hk.appledaily.com/resizer/vJE79Ks7MpsKGIqnkGU2L5t ...
你好明顯係講你自己

引用:
原帖由 jy008 於 2020-8-10 11:54 AM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/vJE79Ks7MpsKGIqnkGU2L5t ...
思覺失調定活在平衡時空中???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]