• 瀏覽: 23,181
  • 回覆: 414
[隱藏]


消息指,壹傳媒創辦人黎智英涉嫌違反《港區國安法》勾結外國或境外勢力罪被捕,他早上乘坐警方7人車抵達九龍城警署,同一輛車早上10時許離開警署。另外,過百名警員進入壹傳媒將軍澳工業邨總部調查,集團通知員工不用上班。

集團向員工發通知,指將軍澳辦公室有突發狀況,暫時不要上班,在途中的同事即時折返。

集團又表示,穿梭巴士將因應要求暫停來回將軍澳廠房至調景嶺的服務,已經上班的同事需留在座位工作,等候下一步指示。



毒果港台果然係一家人,連內部通訊都知道

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1542810-20200810.htm

[ 本帖最後由 starr 於 2020-8-10 11:38 AM 編輯 ]



開定包花生等睇班「毒果妓者」點俾人「打靶」


由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
毒果係咪要執笠!


斬草要除根,要拉埋班甲由員工查問先得。


[隱藏]
抄漢奸家!🎉


已經比機會你地收手, 仲唔知死...


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
漢奸走狗下場


生果分店一早收到料?


毒果轉貼員終於冇工開, 要搵屎食喇.


[隱藏]
終於要摺埋?!



回覆 引用 TOP

難怪今日無人轉帖


連根拔起


拉埋毒果啲員工返去審問,問下佢地有無良知,日日作嘢唱衰香港


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
咪係囉,可能有啲人無咩出過嚟打工了解吓個社會點運作,唔知道每個行頭都有佢地既慣常既做法


[隱藏]
引用:
原帖由 kangzhenkun 於 2020-8-10 10:40 AM 發表

難怪今日無人轉帖
可能未瞓醒姐……



提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]