• 瀏覽: 1,635
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
+5
科大生周梓樂墮樓離世9個月,昨日(8日)再有大批網民在將軍澳尚德停車場外,擺放蠟燭及鮮花悼念。警方指,26名男女涉違「限聚令」及「口罩令」被票控,並在facebook透露,當中16人並非進行採訪或受僱於傳媒機構,當時卻身穿反光衣,其中7人未滿16歲,最年輕僅12歲,譴責有人以反光衣掩飾聚集行為。

不知所謂,下次10歲都可以

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/508643?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

唔洗紀念陳彥霖妹妹??

周梓樂係俾曱甴推落天橋

其實陪佢落去咪得囉

唔聽警察指示咪拘捕,使乜理佢著乜衫呢。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-9 08:36 AM 發表
唔洗紀念陳彥霖妹妹??
有搞邊有咁多錢比人罰呀

香港好多未來棟樑都係垃圾,香港終歸變漁港

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-8-9 08:36 AM 發表
唔洗紀念陳彥霖妹妹??
唔好再搞人哋屋企啦

通常搞完呢啲嘢過幾日就陸續有飛曱甴

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-9 08:14 AM 發表
科大生周梓樂墮樓離世9個月,昨日(8日)再有大批網民在將軍澳尚德停車場外,擺放蠟燭及鮮花悼念。警方指,26名男女涉違「限聚令」及「口罩令」被票控,並在facebook透露,當中16人並非進行採訪或受僱於傳媒機構,當時卻身穿反光衣,其中7人未滿16歲,最年輕僅12歲,譴責有人以反光衣掩飾聚集行為。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5023952/org/3 ...
乜野非傳媒采訪啊?
做記者唔駛資格架😁係街邊買件80蚊記者反光衣就做到架啦。
班差佬唔係唔知啊?

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-8-9 10:32 AM 發表

乜野非傳媒采訪啊?
做記者唔駛資格架😁係街邊買件80蚊記者反光衣就做到架啦。
班差佬唔係唔知啊?
係呀,記者呢行衰過保安,保安都要讀2日書,記者呢個專業只值$80。

又係12歲,是否同一個人,這情況發生好多次了

呢D就係所謂記者 ?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-9 08:14 AM 發表
科大生周梓樂墮樓離世9個月,昨日(8日)再有大批網民在將軍澳尚德停車場外,擺放蠟燭及鮮花悼念。警方指,26名男女涉違「限聚令」及「口罩令」被票控,並在facebook透露,當中16人並非進行採訪或受僱於傳媒機構,當時卻身穿反光衣,其中7人未滿16歲,最年輕僅12歲...

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]