• 瀏覽: 2,562
  • 回覆: 28
+3
公務員事務局局長聶德權在社交專頁表示,有些香港市民對美國的所謂制裁中央和特區官員,搖旗吶喊、如獲至寶,令人慨嘆。

聶德權表示,將美國如何批評特區政府和香港警方處理社會騷亂,與美國聯邦政府如何處理全國不同地方的騷亂作比較,很容易領會到甚麼是「雙重標準」,這是形容美國「橫蠻無理」的其中一個原因。他又批評美國政府公然在官方網站上,公開中央和特區官員的個人私隱資料。

聶德權說,自己曾經在美國和內地生活過,在兩地都有要好的朋友,希望面對美國政府橫蠻無理的行徑和大國博弈時,不會影響兩地有深厚根基的民間交流。

局長串爆逃生

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1542625-20200808.htm?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 super2030 於 2020-8-9 12:41 AM 發表
公務員事務局局長聶德權在社交專頁表示,有些香港市民對美國的所謂制裁中央和特區官員,搖旗吶喊、如獲至寶,令人慨嘆。

聶德權表示,將美國如何批評特區政府和香港警方處理社會騷亂,與美國聯邦政府如何處理全國不同地方的騷亂作比較,很容易領會到甚麼是「雙重標準」,這是形容美國「橫蠻無理」的其中一個原因。他又批評美國政府公然在官方網站上,公開中央和特區官員的個人私隱資料。

聶德權說,自己曾經在美國和內地生活 ...
有咩問題者?
美國最鐘意比希望手足架啦。
提交法案講一次。
交到參議院又宣佈一次。
交到眾議院又宣佈一次。
交到總統手上,簽署又宣佈一次
到話計劃實行又講一次。

一次制裁講5次。
可以令手足興奮5次。

所以話助人為快樂之本。
我建議聶德權應該扮下好憤怒,同好絕望。
咁手足又可以興奮多一次。😍😍😍

美國人都知

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-9 01:22 AM 發表
俾我就即時劈炮
你得架.., FF下咪得囉...

確實令人慨嘆, 點解冇佢名。 

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-8-9 01:17 AM 發表

有咩問題者?
美國最鐘意比希望手足架啦。
提交法案講一次。
交到參議院又宣佈一次。
交到眾議院又宣佈一次。
交到總統手上,簽署又宣佈一次
到話計劃實行又講一次。

一次制裁講5次。
可以令手足興奮5次。

所以話助人為快樂之本。
我建議聶德權應該扮下好憤怒,同好絕望。
咁手足又可以興奮多一次。😍😍😍 ...
而且先8月, 睇個勢特朗普都幾難民調上短時間反超拜登,代表黎緊會有全方位更多方面向中國種火頭,班手足們港區國安法立法後,香港反政府新聞變少,而家唯有用中美新聞開心下先,以特朗普個走勢,手足們應該可以打飛機打到手軟

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-9 01:22 AM 發表
俾我就即時劈炮
泛民議員、港獨份子為10皮人工而入閘選舉,賣身契都肯簽,你可以和「錢」作對但佢地可以為五斗米折

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-9 01:26 AM 發表

你得架.., FF下咪得囉...
佢得架,唔好睇少手足啊。
你睇下手足領袖黎志英,講到話要拉習近平下台。
就知手足幾咁有power, 幾有理想啊😁
https://www.bastillepost.com/hon ... 運動目標要拉習近平下馬-自稱準備好去死

引用:
原帖由 hkfc002 於 2020-8-9 01:19 AM 發表
美國人都知
yc話文宣既野真假冇所謂,最緊要啱用同呃到人

其實美國嘅行為目的係「傷害中國」而唔係「幫香港」。

覺得開心嘅人,其實你哋心入面係開心啲乜嘢?

俾美國佬當公仔咁玩仲叫人㛃爺⋯

以香港人嘅能力根本唔需要向美國獻媚到咁⋯

唉⋯唔知呢一代啲年輕人諗乜⋯

你唔想做中國人,我當我明白,但係唔做中國人就必須要做美國(或其他國)嘅狗咩?呢啲咩心態?做人真係要咁賤格?

引用:
原帖由 莊仔 於 2020-8-9 01:34 AM 發表

而且先8月, 睇個勢特朗普都幾難民調上短時間反超拜登,代表黎緊會有全方位更多方面向中國種火頭,班手足們港區國安法立法後,香港反政府新聞變少,而家唯有用中美新聞開心下先,以特朗普個走勢,手足們應該可以打飛機打到手軟 ...
所以手足都好支持浸浸連任。
浸浸簡直係手足既大恩人。
加上袁爸爸,搞左個滅共行動。
手足一聽到滅共,簡直變到人生充滿希望啦。🤭🤭🤭多謝袁爸爸又再一次令手足興奮。

爆紅“袁爸爸”袁弓夷和班農推“天滅中共”行動!
https://gnews.org/zh-hant/235338/

所以話我地一定要支持浸浸連任。
咁手足先可以繼續興奮。

如果比China joe 當選就大獲啦。

附件

FB_IMG_1589483717880.jpg(86.88 KB)

好彩佢調職快,唔係佢有份俾尾國制裁  

引用:
原帖由 mawongching 於 2020-8-9 01:34 AM 發表

泛民議員、港獨份子為10皮人工而入閘選舉,賣身契都肯簽,你可以和「錢」作對但佢地可以為五斗米折
有咩問題者,講民主,唔駛食飯咩?
10皮野,另加津貼,唔夠洗架。😂
又要去高級餐廳,又食海鮮酒家食海鮮。又要買過千呎既樓。
所以得閒就搞下眾籌。
所以手足為民主,記得科金啦。👍👍👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]