• 瀏覽: 16,578
  • 回覆: 152
+8
引用:
原帖由 農場橙色水管 於 2020-8-8 10:11 PM 發表
呃唔到錢就發爛渣,垃圾醫學會,想發疫症財,太禽獸了!
班仆街醫渣講完又唔認,黃屍特性

其實大部分香港人都係想辦法在政府手上搞錢出來喇,不論貧賤富貴都一樣,就係無人夠膽講出來,睇睇醫護要加班費都唔要中國醫護人員來幫忙就知道喇

引用:
原帖由 今天泛黃的神 於 2020-8-8 11:29 PM 發表

以往每次打電話預約看公立醫院街症很難,現在一打即有。感覺大部份人都比以前健康多了
個個戴口罩的確空氣細菌都少左傷風感冒咳嗽都少左, 另外一個原因係d人怕無病或小病去高危既醫院診所被感染既機會都大d.

咁仲衰,即係話一係有心扼錢,否則就係智障,咁明顯嘅企圖都講得出口,當香港人傻的嗎?郁下條尾就知你哋想點啦

老人家啲醫療券都執唔少啦 仲未夠呀

正人渣,只係為錢和自己利益,我都唔明點解香港有咁嘅醫生。

要反駁既咩?好似好緊張咁喎😏😏😏

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-8 10:00 PM 發表
醫學會發表聲明,回應網上評論,指有關內容有誤導和失實之虞。醫學會表示,建議政府可考慮向所有香港市民發放「新冠肺炎醫療券」,以資助他們從私營市場獲得病毒檢測或其他與新冠肺炎有關的醫療服務。醫學會亦支持為更多症狀輕微的病人進行病毒測試及優先考慮為高風險群組進行病毒測試。

但該會強調,經與專家們討論後,未能建議在疫情現階段為全體市民作普遍病毒檢驗。醫學會指出,有關意見為助市民克服出入境障礙而向政府 ...
而家先話冇?上台講嗰啲死曬啦

http://www.etnet.com.hk/mobile/t ... amp;type=commentary

引用:
原帖由 土瓜灣雙刀 於 2020-8-9 12:57 AM 發表
要反駁既咩?好似好緊張咁喎😏😏😏
唔使解釋,香港市民心裏有數。

唔係全民,因為食唔切!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-9 12:11 AM 發表

呢單只咬你一次,未算最狼
當年有個會計背景的泛民立法會女議員,倡議所有市民要聘會計師代為報入息稅,每年咬你一次,咬到你退休 ...
譂香文.

檢測券?醫學會擺明想發港難財,要政府幫佢地增加收入肥身!

政府免費,做咩要去私家醫院做?

又係為咗自身利益出發,去死啦班PK私家醫生醫院!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]