• 瀏覽: 16,604
  • 回覆: 152
+8
醫學會發表聲明,回應網上評論,指有關內容有誤導和失實之虞。醫學會表示,建議政府可考慮向所有香港市民發放「新冠肺炎醫療券」,以資助他們從私營市場獲得病毒檢測或其他與新冠肺炎有關的醫療服務。醫學會亦支持為更多症狀輕微的病人進行病毒測試及優先考慮為高風險群組進行病毒測試。

但該會強調,經與專家們討論後,未能建議在疫情現階段為全體市民作普遍病毒檢驗。醫學會指出,有關意見為助市民克服出入境障礙而向政府所作之善言,並無任何要挾或強迫之意,對於網上「要挾政府向市民發放350億檢測券」之言論,醫學會批評是不知所謂的無積之談。

「經與專家們討論後」係咪尾國勇?
新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1341076/即時-港聞-醫學會反駁要挾政府發放檢測券言論-強調無建議全民病毒檢驗

話時話,自肺炎病毒爆發之後唔知啲人健康咗?定驚咗?診所冇乜人去睇,所以冇生意。

擺明冇生意啦,所以逼政府派檢測劵,順便賺番收入  

引用:
原帖由 johntt 於 2020-8-8 10:07 PM 發表
話時話,自肺炎病毒爆發之後唔知啲人健康咗?定驚咗?診所冇乜人去睇,所以冇生意。
喺街成日戴住口罩,的確受病菌感染機會細左好多,真係病少左

縮返條鋼先

呃唔到錢就發爛渣,垃圾醫學會,想發疫症財,太禽獸了!

引用:
原帖由 農場橙色水管 於 2020-8-8 10:11 PM 發表
好在有政府福為民開

差啲就俾醫學會搞到倒錢落海

當然唔使全民啦,三千蚊一位,做一半都可以食足三世啦!

奸計不得呈,又一個自己人玩晒既機構

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-8 10:00 PM 發表
醫學會發表聲明,回應網上評論,指有關內容有誤導和失實之虞。醫學會表示,建議政府可考慮向所有香港市民發放「新冠肺炎醫療券」,以資助他們從私營市場獲得病毒檢測或其他與新冠肺炎有關的醫療服務。醫學會亦支持為更多症狀輕微的病人進行病毒測試及優先考慮為高風險群組進行病毒測試。

但該會強調,經與專家們討論後,未能建議在疫情現階段為全體市民作普遍病毒檢驗。醫學會指出,有關意見為助市民克服出入境障礙而向政府 ...
叫蔡醫曱出黎回應下,食唔到內地人條水,又睇下點掠香港人水

引用:
原帖由 農場橙色水管 於 2020-8-8 10:11 PM 發表
垃圾醫學會

引用:
發災難財既咪就係依d人囉

講真,林鄭係畀反對派教精咗,將幾拾億掟落教育,得出嚟係老師帶住學生去暴動,你正苦畀錢邊班,邊班友就有子彈向正苦開戰,畀喇!畀喇!畀喇喂

明明要挾市民同政府,證據確鑿,依家抵賴已經遲啦

以為有舊巨型肥肉, 點知依家煙消雲散........ 唯有作D 野兜下收檔.

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]