• 瀏覽: 49,792
  • 回覆: 760
  • 追帖: 2
+19
係美國無資產 ≠ 5眼聯盟冇資產

仲有瑞士銀行呢

引用:
原帖由 cu_wildhorse 於 2020-8-8 12:02 PM 發表

唔好咁酸啦,就算唱小鳳姐,最後發現所謂制裁根本無效用
無效用咪加點辣囉

我以前都多次在此提出過如有戶口在任何美資金融機構
包括存款金融產品股票買賣,如果有貸款更加要提防隨時 call loan
總之都應該儘快結束關係
原因係該等機關直接受命於美國政府
美國政府若有乜政策上嘅行動,好大機會殃及池魚,
或者中美雙方正面燒到金融
你存入嘅資產隨時被凍結,或美國金融機構無法不突然停業
甚至要撤出香港
要攞番自己錢話唔定要美國本土司法部批准,時間長兼手續煩瑣,要急用更加徬徨
這不是十幾個官員的問題,美國莫須有及一句國安為由,突發行為,大家最近都見識不少
當冷戰白熱化,美國似乎仍然想喺香港尼個過氣籌碼石頭搾埋最後一滴汁
所謂覆巢之下,豈有完卵,好自為之
幾時會發生?
仲有九十幾日就係美國大選,唐老襯為競選,凌霸不乎常理行動只有多,不會減
我大半年前已取銷哂在城市銀行所有戶口
只餘一張信用咭
如果有事係佢追我,唔係我追佢
到時佢急我唔急

我地外交部可以越來越。。。。。。👍👍

引用:
原帖由 cu_wildhorse 於 8-8-2020 11:41 發表
哈哈哈,夠晒串

【最新】中聯辦主任駱惠寧回應美國制裁,說明其為國家,為香港做應該做的事,又說自己在國外沒資產,可向特朗普寄出100元美金以供其凍結

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=18027&refer=Share

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskI ...
我私人補多$10

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-8 12:00 PM 發表
駱主任做了condom還有閒情說笑話,習帝果然無選錯人,夠哂無知,BTW, 在中國做官做到沒有海外資產都幾無能
駱主任型到呢
美狗攪咁耐都係打埋d空氣炮,難為d黃畜曱甴賤種要日日幫手奶春袋

影L衰哂d香港人

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-8 12:00 PM 發表
駱主任做了condom還有閒情說笑話,習帝果然無選錯人,夠哂無知,BTW, 在中國做官做到沒有海外資產都幾無能
又係國際標準(雙標)🤣🤣🤣🤣🤣

好鬼串 不過好喜歡

引用:
condom只適用於黑暴喎,俾班政棍利用完,依家走晒去踎監。condom中嘅condom。

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-8-8 12:01 PM 發表
阿爺唔聲唔聲推國安法真係贏到盡。曱甴暴動唔敢攪,有都係小貓三四隻,流膿場自動消失,黃店大字報自動消失,仲有柒頭議猿排隊被 DQ.... 太多不能盡錄。

黃屍曱甴輸到只可以日日等好似林鄭被制裁呢 d 濕碎野黎打飛機,連當事人都唔當一回事既濕碎野,你話曱甴係未唔死無用?仲未講大量曱甴等緊和你坐,倉底見。 ...
所以每各條肥佬日日出來吹,唔係傷講啲曱甴邊有得J🤣🤣🤣

唔係境外資產問題。

佢可能用唔任何和美國有做生意嘅銀行戶口,甚至連Visa Master 信用卡也用不到?

引用:
原帖由 番梘強盜羅拉 於 2020-8-8 12:10 PM 發表

駱主任型到呢
美狗攪咁耐都係打埋d空氣炮,難為d黃畜曱甴賤種要日日幫手奶春袋

影L衰哂d香港人
型到做左condom都若無其事

引用:
原帖由 frankielam88 於 2020-8-8 12:12 PM 發表

condom只適用於黑暴喎,俾班政棍利用完,依家走晒去踎監。condom中嘅condom。
中共的condom不易做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]